Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κείμενο:
cefylakes1206144.jpg
Γυναικείες φυλακές Θήβας, 2008. [Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi]

Τρίτοι και όχι ο ανάδοχος πραγματοποίησαν τις απεντομώσεις στις φυλακές

Σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το έργο απεντόμωσης των φυλακών της χώρας πραγματοποίησαν οκτώ διαφορετικές εταιρείες, και όχι αυτή στην οποίαν ανατέθηκε το έργο – παρότι η σύμβαση το απαγόρευε.
Γυναικείες φυλακές Θήβας, 2008. [Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi]

Με ανάθεση σε τρίτους έγινε η απεντόμωση και η μυοκτονία στις φυλακές της χώρας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, παρότι απαγορευόταν από τη σύμβαση ανάληψης έργου που υπέγραψε ο Ανάδοχος με την αναθέτουσα αρχή.

Η παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών, όπως και της διπλής απολύμανσης των ελληνικών φυλακών, δόθηκε με απευθείας ανάθεση –όπως προβλεπόταν από σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου– από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής σε μία μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα στην Αθήνα.

Το inside story με ρεπορτάζ του στις 24 Απριλίου είχε αναδείξει το θέμα των συμβάσεων αυτών και είχε διατυπώσει ερωτήματα που προέκυπταν από το γεγονός ότι η ανάδοχος εταιρεία έκανε επέκταση σκοπού για να συμπεριλάβει τις απολυμάνσεις μόλις οκτώ ημέρες πριν αναλάβει το σχετικό έργο από την αναθέτουσα αρχή. Η πρώτη απευθείας ανάθεση για απολύμανση έγινε στις 19 Μαρτίου και την επομένη υπογράφηκε η σχετική σύμβαση. Κύρια δραστηριότητα της αναδόχου εταιρείας (ΚΑΔ) είναι οι υπηρεσίες διοργάνωσης συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων. Στις 11 Μαρτίου η 27χρονη μοναδική εταίρος της ΙΚΕ είχε προσθέσει στους σκοπούς της και την παροχή υπηρεσιών καθαρισμών και απολυμάνσεων

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη