Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
cover2.jpg
Ο νικητής Ρόμπιν Νοξ-Τζόνστον με το εντεκάμετρο Suhaili.

Άνθρωπος στον ωκεανό

Αγώνας, μοναξιά, παραφροσύνη. Ο πρώτος ιστιοπλοϊκός αγώνας Golden Globe Race του 1968 γύρω από την υδρόγειο αποκάλυψε ιστορίες βγαλμένες από τα ανεξερεύνητα βάθη της ανθρώπινη ψυχής.
Ο νικητής Ρόμπιν Νοξ-Τζόνστον με το εντεκάμετρο Suhaili.

To 1968 oι Rolling Stones ηχογραφούν το Sympathy for the Devil, ο Λούις Άρμστρονγκ σκαρφαλώνει στην κορυφή των charts με το What a Wonderful World και στις κινηματογραφικές αίθουσες οι θεατές κάνουν ουρές για να δουν τον Πλανήτη των Πιθήκων. Η χρονιά είχε ακόμη την Άνοιξη της Πράγας, τον Γαλλικό Μάη, τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στο Βιετνάμ, μα και τις προετοιμασίες της NASA ώστε το επόμενο καλοκαίρι, ένας άλλος Άρμστρονγκ να πραγματοποιήσει ένα «μικρό βήμα» στο έδαφος του φωτεινού δίσκου που παρακολουθεί από ψηλά τόσο τα επιτεύγματά μας, όσο και τις ατυχείς ή απεγνωσμένες πράξεις μας.

Υπήρχε όμως και ένα άλλο γεγονός, για χάρη του οποίου ολόκληρη η Μεγάλη Βρετανία και όχι μόνο αυτή, βρισκόταν στο πόδι. Ένα γεγονός που μονοπωλούσε για μήνες το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να συγκινεί ερευνητές, επιστήμονες και καλλιτέχνες. Ο λόγος για την περίφημη Golden Globe Race, την Κούρσα της Χρυσής Σφαίρας. Ήταν ένας γύρος του κόσμου, για μοναχικούς όσο και ριψοκίνδυνους ιστιοπλόους, που διοργάνωνε η εφημερίδα Sunday Times. Όπως όμως αποδείχτηκε αργότερα, ήταν και το πλαίσιο μέσα στο οποίο ξετυλίχτηκαν ορισμένες συγκλονιστικές ιστορίες: μια μεγάλη απάτη, μια

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη