Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
Κατηγορία:
Κείμενο:
ceaxepa5047952.jpg
Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. [Γιώργος Κωνσταντινίδης/Eurokinissi]

Ανταπόκριση από τα Νοσοκομεία Αναφοράς ΙΙ

Αυτοσχεδιασμοί στη μάχη κατά του κορονοϊού. Η περίπτωση του Χρήστου Κέλλα. Τα νοσοκομεία της χώρας για την ώρα αντέχουν.
Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. [Γιώργος Κωνσταντινίδης/Eurokinissi]

Το βράδυ της Τρίτης, ο ιατρός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας έδωσε τηλεοπτικές συνεντεύξεις για την εμπειρία του ως νοσηλευόμενος για ιογενή πνευμονία εξαιτίας του κορονοϊού. Ο κ. Κέλλας ήταν ειλικρινά συγκινημένος σε αυτές τις συνεντεύξεις, ευχαριστώντας γιατρούς και νοσηλευτές.(Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι πώς ένας από τους θεράποντες ιατρούς του κ. Κέλλα ασθένησε ο ίδιος από τον ιό).

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Ο κ. Κέλλας απέδωσε τη θεραπεία του, που έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε ένα φάρμακο που «μπλοκάρει» την ιντερλευκίνη-6, το Kevzara της Sanofi. Η ιντερλευκίνη-6 (IL 6) φαίνεται πως συμμετέχει στην παθογένεια νόσων όπως το άσθμα, η πνευμονική ίνωση και το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS). Η χρήση του αναστολέα της ιντερλευκίνης που χρησιμοποιείται στη ρευματοειδή αρθρίτιδα «δεν έχει πλήρη τεκμηρίωση», σύμφωνα με έναν θεράποντα γιατρό του Κέλλα, τον καθηγητή

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη