Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user papadopoulos
Γιάννης Παπαδόπουλος
photoinside.jpg
Φωτογραφία αρχείου. [Δημήτρης Μιχαλάκης]

Φόνος στη θάλασσα χωρίς τιμωρία

Μια δολοφονία εν πλω και μια εξαφάνιση που ερευνήθηκε ως πιθανή ανθρωποκτονία, σε πλοία ελληνικών συμφερόντων. Στο δεύτερο μέρος της έρευνας για τον σκληρό κόσμο της θάλασσας, το inside story παρουσιάζει εγκλήματα στα διεθνή ύδατα που έμειναν ανεξιχνίαστα.
Φωτογραφία αρχείου. [Δημήτρης Μιχαλάκης]

Ήταν ακόμα μια νύχτα με αφόρητη ζέστη στην Αραβική Θάλασσα, όταν κάποιοι παράξενοι ήχοι ξύπνησαν τον Ουκρανό μάγειρα σε φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων. Η καμπίνα του είχε πλημμυρίσει. Στο ίδιο κατάστρωμα υπήρχαν μόνο η τραπεζαρία, η αίθουσα ξεκούρασης του πληρώματος –όπου οι ναυτικοί μπορούσαν να δουν τηλεόραση και να παίξουν χαρτιά– και η καμπίνα του θαλαμηπόλου. Η διαρροή ερχόταν από εκεί.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι τρεις άντρες που κατόρθωσαν να ανοίξουν τη σφηνωμένη πόρτα του μπάνιου στην καμπίνα του θαλαμηπόλου βρέθηκαν μπροστά σε σκηνή εγκλήματος. Η βρύση έτρεχε καυτό νερό και ο μικρός χώρος των τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων είχε πνιγεί στον ατμό. Το μεταλλικό σπιράλ του τηλεφώνου του ντους ήταν διαλυμένο, υπήρχαν σταγόνες αίματος στους τοίχους και στην οροφή. Ο 28χρονος Ουκρανός θαλαμηπόλος Μ.Π. ήταν νεκρός. Ήταν 13 Αυγούστου 2013 και εκείνο ήταν το πέμπτο κατά σειρά ταξίδι του στη θάλασσα.

Image
bathmurder.jpg
Εικόνες από το μπάνιο και την καμπίνα του θαλαμηπόλου.

Αποκομμένοι από τη στεριά για μήνες, οι ναυτικοί που εργάζονται σε ποντοπόρα εμπορικά πλοία καλούνται ορισμένες φορές να συνυπάρξουν και με τα προβλήματά τους. Ο εγκλεισμός, οι διαφορές με συναδέλφους τους, αφορμές που στην ξηρά ίσως να ήταν ασήμαντες, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη