Φόνος στη θάλασσα χωρίς τιμωρία

Μια δολοφονία εν πλω και μια εξαφάνιση που ερευνήθηκε ως πιθανή ανθρωποκτονία, σε πλοία ελληνικών συμφερόντων. Στο δεύτερο μέρος της έρευνας για τον σκληρό κόσμο της θάλασσας, το inside story παρουσιάζει εγκλήματα στα διεθνή ύδατα που έμειναν ανεξιχνίαστα.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
Φωτογραφία αρχείου. [Δημήτρης Μιχαλάκης]

Ήταν ακόμα μια νύχτα με αφόρητη ζέστη στην Αραβική Θάλασσα, όταν κάποιοι παράξενοι ήχοι ξύπνησαν τον Ουκρανό μάγειρα σε φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων. Η καμπίνα του είχε πλημμυρίσει. Στο ίδιο κατάστρωμα υπήρχαν μόνο η τραπεζαρία, η αίθουσα ξεκούρασης του πληρώματος –όπου οι ναυτικοί μπορούσαν να δουν τηλεόραση και να παίξουν χαρτιά– και η καμπίνα του θαλαμηπόλου. Η διαρροή ερχόταν από εκεί.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι τρεις άντρες που κατόρθωσαν να ανοίξουν τη σφηνωμένη πόρτα του μπάνιου στην καμπίνα του θαλαμηπόλου βρέθηκαν μπροστά σε σκηνή εγκλήματος. Η βρύση έτρεχε καυτό νερό και ο μικρός χώρος των τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων είχε πνιγεί στον ατμό. Το μεταλλικό σπιράλ του τηλεφώνου του ντους ήταν διαλυμένο, υπήρχαν σταγόνες αίματος στους τοίχους και στην οροφή. Ο 28χρονος Ουκρανός θαλαμηπόλος Μ.Π. ήταν νεκρός. Ήταν 13 Αυγούστου 2013 και εκείνο ήταν το πέμπτο κατά σειρά ταξίδι του στη θάλασσα.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.