Αναζητώντας το «εμβόλιο» ενάντια στα fake news

Εκπαιδευτικά videogames και νέα ψηφιακά εργαλεία μπαίνουν στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης. Από το debunking της εκ των υστέρων διάψευσης, στο prebunking του προληπτικού «εμβολιασμού» κατά των fake news.
Χρόνος ανάγνωσης: 
11
'
Πίστα του βιντεοπαιχνιδιού Harmony Square, που ανέπτυξε το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, να σας ενημερώσω: τα ραδιοκύματα των δικτύων 5G, που παλαιότερα προκαλούσαν καρκίνο και στείρωση, τώρα προκαλούν και κορονοϊό. Βέβαια κορονοϊός στ’ αλήθεια δεν υπάρχει, να το πούμε και αυτό. Εάν υπήρχε πάντως, θα ήταν γριπούλα ή βιολογικό όπλο. Βιολογικό όπλο μπορεί βέβαια και να είναι, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι προήλθε από τα μυστικά εργαστήρια όχι μόνο μίας χώρας, αλλά πολλών. Αλλά όχι, είπαμε, κορονοϊός δεν υπάρχει. Ούτε κλιματική κρίση υπάρχει. Αφού τον χειμώνα κάνει κρύο, πού την είδατε την υπερθέρμανση; Είναι όλα μια απάτη, ενορχηστρωμένη από τις παγκόσμιες ελίτ, τις καθοδηγούμενες από τους Σόρος και Γκέιτς. Μιλάμε για τις ίδιες ελίτ που έκλεψαν και τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος όμως όχι, δεν ανήκει στις ελίτ, αν και… δισεκατομμυριούχος.

Όχι απλή προπαγάνδα…

Ανυπόστατα και αντιφατικά όλα τα παραπάνω, πλην όμως λέγονται, γράφονται, γίνονται βίντεο και αναπαράγονται κατά κόρον, κυρίως μέσω των social media, για μια (διόλου ευκαταφρόνητη σε μέγεθος) χούφτα από κλικ θα έλεγε κανείς, δημιουργώντας σύγχυση στους πολίτες, πόλωση στην κοινωνία και καχυποψία απέναντι στην ίδια την επιστήμη και τους δημοκρατικούς θεσμούς, η αξιοπιστία των οποίων πλέον βάλλεται από «δράκους» και μυθεύματα.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Ετήσια συνδρομή μόνο με 60€ 40€. Κάνε τώρα εγγραφή.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.