Όλες οι αλλαγές στη δομή και οργάνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το υπουργείο Δικαιοσύνης και το πρώην υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέχρι τη μεταφορά κάτω από τον πρωθυπουργό της ΕΥΠ και της ΕΡΤ.
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
Οικογενειακή φωτογραφία της νέας κυβέρνησης στο περιστύλιο της Βουλής. [Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi]

Για τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης θα γραφτούν πολλά και θα ειπωθούν ακόμα περισσότερα. Σε αυτό το κείμενο θα περιοριστούμε στις αλλαγές που ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενεργοποίησε με το καλημέρα της εκλογής του, αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές της Κυριακής 7 Ιουλίου 2019. Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνονται στο προεδρικό διάταγμα 81 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 8ης Ιουλίου 2019, δηλαδή πριν τα μέλη της κυβέρνησης οριστούν και ορκιστούν και αφορούν στην οργάνωση και δομή της κυβέρνησης. Το εάν θα βοηθήσουν το κυβερνητικό έργο και κατ’ επέκταση τη χώρα είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως υπήρχε προετοιμασία σε συγκεκριμένες επιλογές, αφού οι αλλαγές προηγήθηκαν του ορισμού των υπουργών. Ας τις δούμε μία-μία:

1. Σύσταση υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και κατάργηση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Δημιουργείται ένα νέο υπουργείο, αυτό της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο αποτελείται από διάφορες υπηρεσίες άλλων υπουργείων και καταργείται το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ένα υπερ-υπουργείο με διαφορετικές αρμοδιότητες, που ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε φτιάξει παραγγελία για τον στενό του συνεργάτη Νίκο Παππά).

Τα πρόσωπα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Κυριάκος Πιερρακάκης

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.