Είμαστε μόνοι μας στο αχανές σύμπαν;

Η NASA μόλις αποκάλυψε 7 εξωπλανήτες που διαθέτουν αξιοπρόσεκτες ομοιότητες με τη Γη. Παρότι δεν υπάρχει ένδειξη για την ύπαρξη ζωής πάνω τους, έχουν ισχυρές πιθανότητες να μπορούν να την υποστηρίξουν. Η ανακάλυψη αυτή έρχεται να προστεθεί σε δεκαετίες αναζητήσεων για εξωγήινη ζωή και επαναφέρει πιεστικά το ερώτημα: έχουμε συγκατοίκους στο σύμπαν;
Χρόνος ανάγνωσης: 
20
'

«Δύο πιθανότητες υπάρχουν: είτε είμαστε μόνοι στο Σύμπαν, είτε όχι. Αμφότερες είναι εξίσου τρομακτικές», είχε πει κάποτε ο μετρ της λογοτεχνίας του φανταστικού, Άρθουρ Κλαρκ. Ο αφορισμός αυτός αποτελεί έναν φάρο, που σηματοδοτεί άτυπα την πλεύση της επιστημονικής έρευνας για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής στον συμπαντικό ωκεανό.

Σε αυτό το φαινομενικά ατελείωτο σύμπαν, υπολογίζεται ότι υπάρχουν επτάκις εκατομμύρια (1.000.000.000.000.000.000.000.000) πλανήτες και 100 δισ. γαλαξίες, στον καθέναν εκ των οποίων φιλοξενούνται δισεκατομμύρια αστέρια. Μόνο στον γαλαξία Milky Way, στον οποίο φιλοξενείται και η ταπεινότητά μας, συνυπάρχουν περίπου 1 τρισ. πλανήτες. Πρόσφατα ο Ντάνκαν Φόργκαν, ερευνητής του πανεπιστημίου St. Andrews, υπολόγισε τους νοήμονες πολιτισμούς που ενδέχεται να ζουν μόνο στον γαλαξία μας από 361 έως 38.000.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.