Αγνοούμενος στην Αθήνα

Όλα θα πήγαιναν καλά για τον Σύρο τελειόφοιτο της Ιατρικής Χουσάμ Αλοθμάν. Ήταν από καλή οικογένεια, είχε χρήματα κι όταν ξέφυγε από τον πόλεμο και έφτασε στην Ελλάδα, φάνηκε ότι τα βάσανά του τελείωναν. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι το καθεστώς Άσαντ είχε κρατήσει το διαβατήριό του.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Φεβρουαρίου 2014, ένας ρακοσυλλέκτης που ψάχνει σε κάδο ανακύκλωσης στην οδό Σπάρτης, στην Καλλιθέα, κάνει μια μακάβρια ανακάλυψη. Μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο, τυλιγμένο με μαύρη σακούλα, υπάρχει τμήμα ανθρώπινου ποδιού. Οι αστυνομικοί που καταφτάνουν, βρίσκουν στο σάκο και μια δεύτερη γάμπα. Μαζί υπάρχουν και δύο ανδρικές αθλητικές φόρμες.

Σε κοντινό κάδο βρίσκουν ένα τζιν, μονωτική ταινία, καλώδια και μια μπαλαντέζα, όλα με κηλίδες αίματος. Κανένας μάρτυρας δεν έχει δει τίποτα. Καμία κάμερα από παρακείμενα καταστήματα δεν δείχνει κάτι.

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 7 Φεβρουαρίου, υπάλληλος στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο βρίσκει σε σακ βουαγιάζ το πτώμα ενός άνδρα από το οποίο λείπουν τα πόδια από το μηρό και κάτω. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις είναι σαφές ότι τα τεμαχισμένα άκρα της Καλλιθέας ανήκουν στη σωρό του Ασπροπύργου. Ο νεκρός είναι περίπου 25 ετών, ύψους 1,75 και έχει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ενώ στο λαιμό έχει χτυπηθεί με αιχμηρό αντικείμενο, μάλλον μαχαίρι. Ο ιατροδικαστής συμπεραίνει ότι ο θάνατος επήλθε την 31η Ιανουαρίου «ως αποτέλεσμα βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης». Το ερώτημα παραμένει: Ποιος είναι;

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.