Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κατηγορία:
Κείμενο:
boris.jpg
To διάγγελμα που ανακοινώνει το lockdown, 23 Μαρτίου 2020. [ [Number 10/Flickr]

Πόσο άργησε η Βρετανία και πόσο φταίει ο Μπόρις για αυτό;

Από σήμερα η Βρετανία είναι κι αυτή σε lockdown. Η χώρα φαίνεται πως έκανε λάθος στην αρχική της αντιμετώπιση στον ιό, αλλά η κριτική προς τον Βρετανό πρωθυπουργό είναι εν μέρει άδικη.
To διάγγελμα που ανακοινώνει το lockdown, 23 Μαρτίου 2020. [ [Number 10/Flickr]

Η πίεση προς την κυβέρνηση μεγάλωνε διαρκώς. Xθες στη Βουλή πολλοί βουλευτές ανέφεραν ότι ο αριθμός των θανάτων στη Βρετανία είναι πια μεγαλύτερος από τους αντίστοιχους αριθμούς στην Ιταλία ή την Ισπανία τις μέρες που αυτές οι χώρες πήραν τα δικά τους δρακόντεια μέτρα. Έτσι ο Μπόρις, αφού δοκίμασε τον δρόμο της έκκλησης και της συνεννόησης με τον κόσμο χωρίς αποτέλεσμα (την Κυριακή οι Βρετανοί έκαναν μαζική εξόρμηση στα πάρκα με κάποια από αυτά να καταγράφουν ρεκόρ επισκέψεων) τελικά με χθεσινό διάγγελμα έκλεισε σπίτι τους Βρετανούς.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα ώστε όλοι οι αναγνώστες να έχουν πρόσβαση στις έρευνες μας για τον κορονοϊό.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου, ο Τζόνσον είχε γίνει αποδέκτης κριτικής για την αργή αντίδρασή του στον κορονοϊό. Ενώ άλλες χώρες έπαιρναν μέτρα, και στην Ιταλία είχε σημάνει συναγερμός, ο Τζόνσον δεν είχε καν συγκαλέσει την Κυβερνητική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων (Cobra). Όταν τελικά το έκανε, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, η

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη