Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
18'
Επιμέλεια:
cover-books_.jpg

Τα βιβλία του 2016

Πολύς Χίτλερ, αρκετοί Λατινοαμερικάνοι, ένα death journal, Μαορί, ποδόσφαιρο, ποίηση, ένας όσιος. Αυτά είναι τα βιβλία που διάβασαν οι άνθρωποι του inside story.

Aνάμεσα στις λίστες με τα αγαπημένα βιβλία του 2016 του Μπιλ Γκέιτς, του New Yorker, του New York mag, των New York Times, του Βrain Pickings, του Business Insider, του Quartz, του Newsweek, του NPR, του Slate, του Atlantic, τα καλύτερα ε.φ. και φαντασίας του Verge, τα μουσικά του Rolling Stone, τη φεμινιστική λίστα της Έμα Γουάτσον, όλα τα βιβλία που πρότεινε ο Ομπάμα στη διάρκεια της θητείας του, τα τοπ τεν του Guardian και τα 100 βιβλία της ζωής του Ντέιβιντ Μπάουι, της μεγαλύτερης απώλειας του 2016, αυτή είναι η λίστα του inside story. Δύο συντάκτες επέλεξαν το ίδιο βιβλίο, κανείς τους δεν υποχωρούσε.

Αναστάσης Αγάθος

Image
roth_agra.jpg

Γιόζεφ Ροτ, Βερολινέζικα Χρονικά 1920-1933, μετ. Μαρία Αγγελίδου, Άγρα

Πάρα πολύ θα ήθελα να δω τον Γιόζεφ Ροτ να ξεπροβάλει από μια γωνία στο κέντρο της σημερινής Αθήνας, με γεμάτα περιέργεια μάτια και φορώντας την μακριά καπαρντίνα, το μεγάλο καπέλο του. Αλλά εις μάτην, ο Ροτ περιπλανήθηκε στο Βερολίνο του μεσοπολέμου και έγραψε τις επιφυλλίδες αυτές που είναι σωστά ποιήματα. Η οξυδέρκεια του Ροτ συνοψίζεται από την πρώτη κιόλας φράση: «Αυτό που βλέπω είναι η γραμμούλα, το γελοία ασήμαντο σημάδι στο πρόσωπο του δρόμου και της μέρας». Και έτσι, στον δρόμο μιας

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη