Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cover-jungle.jpg

Χαμένος στον Αμαζόνιο

Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης του Γιόσι Γκίνσμπεργκ στα δάση της Βολιβίας έγινε ταινία με τον Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Το 1981, ο Γιόσι Γκίνσμπεργκ ήταν 21 ετών και μόλις είχε υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στο ισραηλινό ναυτικό. Διψασμένος για περιπέτεια, ταξίδεψε από την Αφρική μέχρι το Μεξικό, αλλά η μεγάλη του επιθυμία ήταν να βρεθεί στα πιο απόμακρα βάθη της Νότιας Αμερικής, στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και να ανακαλύψει πρωτόγονες φυλές.

Έκανε διάφορες δουλειές προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα για το μεγάλο ταξίδι του, και, επηρεασμένος από μικρός από την αυτοβιογραφία Ο Πεταλούδας του Άνρι Σαριέρ, του Γάλλου κατάδικου που αφού απέδρασε από τη φυλακή της Νέας Γουινέας έζησε 23 χρόνια κρυμμένος στη Βενεζουέλα, θέλησε να πάρει την ευχή του πριν ξεκινήσει. Μέχρι να καταφέρει όμως να ξεκινήσει, ο Σαριέρ είχε προ πολλού πεθάνει και οι πρωτόγονες φυλές είχαν ήδη εκπολιτιστεί. Αυτό δεν τον σταμάτησε.

Ταξίδεψε με ωτοστόπ από τη Βενεζουέλα στην Κολομβία, όπου σε μια λίμνη γνώρισε τον Ελβετό Μάρκους Σταμ κι έγιναν αμέσως φίλοι. Ο Σταμ, συναισθηματικός και ευαίσθητος, είχε ξεκινήσει την περιπλάνησή του στη Νότια Αμερική για να ξεπεράσει το χωρισμό του από μια γυναίκα που αγαπούσε. Μαζί έφτασαν στη Λα Παζ της Βολιβίας, όπου γνώρισαν δυο ακόμα ενδιαφέροντες τυχοδιώκτες. Τον Αμερικάνο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη