Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cover-tonya.jpg
Η Μαργκό Ρόμπι στην ταινία «I, Tonya».

Εγώ, η Τόνια

Το σκάνδαλο που απασχόλησε τις ΗΠΑ προ εικοσαετίας αναβιώνει στη μεγάλη οθόνη –και αυτή τη φορά, το ποιος είναι ο κακός της υπόθεσης είναι λίγο μπερδεμένο.
Η Μαργκό Ρόμπι στην ταινία «I, Tonya».

«Γιατί;» Αυτή ήταν η ερώτηση που επαναλάμβανε στις 6 Ιανουαρίου 1994 η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Νάνσι Κέριγκαν κλαίγοντας. Μόλις είχε δεχτεί επίθεση από έναν άγνωστο άνδρα που την χτύπησε στο γόνατο με αστυνομικό γκλομπ την ώρα που αποχωρούσε από την προπόνησή της. Η εικόνα της χτυπημένης Κέριγκαν στο Κόμπο Αρένα του Ντιτρόιτ έπαιζε ασταμάτητα τις επόμενες ημέρες στην τηλεόραση, καθώς το σκάνδαλο για τον αθλητικό και όχι μόνο κόσμο ήταν μεγάλο. Όπως αποδείχτηκε πολύ γρήγορα, υπεύθυνος για την επίθεση ήταν ο πρώην σύζυγος της συχνά ανταγωνίστριάς της στους τίτλους, Τόνια Χάρντινγκ.

Η Χάρντινγκ, γεννημένη στο Όρεγκον το 1970, δεν ήταν η τυπική αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ. Για το μάλλον σνομπ άθλημα, ήταν σχεδόν ξένο σώμα –και όχι μόνο λόγω του αθλητικού, εκρηκτικού της στιλ σε αντίθεση με τη χάρη που παραδοσιακά χαρακτηρίζει τις αθλήτριες του είδους. Η ζωή της είχε όλα τα στοιχεία εκείνου που οι Aμερικανοί αποκαλούν white trash. Η οικογένεια ζούσε σε τρέιλερ, ο πατέρας έκανε δουλειές του ποδαριού και η μητέρα ήταν σερβιτόρα. Ο μπαμπάς της ήταν και ο καλύτερός της φίλος. Tης είχε χαρίσει το πρώτο της 22άρι όπλο όταν ήταν πέντε ετών, την έμαθε να ψαρεύει, να κυνηγά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη