Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
big.jpg

70 χρόνια Λούκι Λουκ

Ο «άνθρωπος που πυροβολεί πιο γρήγορα από την σκιά του» είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής ήρωας κόμιξ μετά τον Τεντέν και τον Αστερίξ. Kαι, όπως και οι άλλοι δύο, είναι κι αυτός γαλλόφωνος, εξού και Λουκί, άντε Λούκι, αντί για Λάκι.

Αριζόνα, 1880. Ένας φτωχός πλην τίμιος καουμπόης μπαίνει ήρεμα στο σαλούν. Είναι πιο στρογγυλεμένος από ό,τι πια τον ξέρεις, έχει μόνο 4 δάχτυλα σε κάθε χέρι και στριμώχνεται σε καρέ που μοιάζουν να φτιάχτηκαν για ταινία και όχι έντυπο.

Είναι ο Λούκι, γέννημα του Βέλγου Mορίς Ντε Μπεβέρ που είναι μόλις 23 και αγαπά τα γουέστερν, τα αμερικανικά καρτούν και τον Τεντέν του Ερζέ. Έχει επιλέξει το nom de plume Morris για υπογράψει στις 7 Δεκεμβρίου 1946 την πρώτη του ιστορία με τον μοναχικό καβαλάρη Lucky Luke στο ετήσιο αλμανάκ του θρυλικού περιοδικού Spirou. Δεν το ξέρει, αλλά αυτή είναι η χρυσή εποχή του κόμικ σε Γαλλία και Βέλγιο. Το Spirou γίνεται όλο και καλύτερο από τον ανταγωνισμό που προκύπτει όταν οι Περιπέτειες του Τεντέν κυκλοφορούν αυτόνομες σε δικό τους περιοδικό.

Image
cvdq5ohw4aanory.png-large.png

Ο Morris και η παρέα του, ο Franquin και o Eddy Paape, φίλοι που έχει κάνει σε ένα μικρό στούντιο ταινιών κινουμένων σχεδίων, προσλαμβάνονται στο Spirou (ο έτερος της παρέας, ο Peyo που αργότερα θα δημιουργήσει τα Στρουμφάκια, θα τους ακολουθήσει σε λίγο). Υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Jijé μεγαλουργούν. Στο άμεσο μέλλον, μαζί με τον Will θα γίνουν γνωστοί ως η Σχολή του Marcinelle, τέσσερις κομίστες που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη