Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
14'
Κατηγορία:
Κείμενο:
corbyn.jpg
Ο Τζέρεμι Κόρπιν ήταν ο θετικός πρωταγωνιστής των εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία. [DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP]

Μαθήματα από τον Τζέρεμι

Η δημοφιλία του Μεσιέ Ζεν ανεβαίνει κάθε μέρα. Όμως, η θετική αφήγηση του φαινομένου Κόρμπιν αποσιωπά τα δύσκολα ερωτήματα που έφερε στο προσκήνιο η εκλογή του αριστεριστή βουλευτή στην ηγεσία των Εργατικών.
Ο Τζέρεμι Κόρπιν ήταν ο θετικός πρωταγωνιστής των εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία. [DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP]

Στις 24 Ιουνίου του 2015, τέσσερις μέρες πριν η ελληνική κυβέρνηση προκηρύξει το δημοψήφισμα της, στην αίθουσα 7 των Επιτροπών του βρετανικού κοινοβουλίου, μία ομάδα βουλευτών και στελεχών του Εργατικού κόμματος συναντήθηκε με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Στόχος της συνάντησης ήταν να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές –κυρίως Εργατικοί, αλλά όχι μόνον– να συμμετάσχουν σε πρωτοβουλίες κατά της λιτότητας στην Ευρώπη, παρέχοντας έτσι στήριξη και στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις; Άκουσε το άρθρο σε podcast από τον Θύμιο Τζάλλα:

Περισσότερα inside podcasts εδώ.


Το έδαφος ήταν πρόσφορο, οι περισσότεροι από τους παριστάμενους ανήκαν έτσι κι αλλιώς στην αριστερή πτέρυγα των Εργατικών. «Δεν έχω πρόβλημα να υποστηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε η βουλευτής Έλεν Γκούντμαν, «αλλά πρέπει να απαντάω και στον κόσμο της εκλογικής μου περιφέρειας, όταν με ρωτάει για τις σχέσεις τους με τον Πούτιν ή τις ανεδαφικές τους προτάσεις για τη διατήρηση ενός ασφαλιστικού συστήματος με παράλογες παροχές». Ελάχιστοι βουλευτές του Εργατικού κόμματος φαντάζονταν ότι σε λίγους μήνες, θα έπρεπε να βρουν ανάλογη υπερασπιστική γραμμή όχι για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά για

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη