Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σεμινάριο κατάρτισης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για νέους δημοσιογράφους. Πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής εδώ.  Προθεσμία 22 Οκτωβρίου 2023

Χρόνος ανάγνωσης:
25'
Κατηγορία:
Κείμενο:
jw_chondrogiannos_kypseli.jpg

Ζώντας τέσσερις μήνες ως υποψήφιος Μάρτυρας του Ιεχωβά

Συναθροίσεις, ψαλμοί, προσευχές, τηλεοπτικές εκπομπές κατήχησης, στρατιωτική πειθαρχία, τάμπλετ και καθόλου sexting.

«Πώς να δέσεις μία γραβάτα» πληκτρολόγησα στο YouTube και κλίκαρα το πρώτο βίντεο. Το πρότζεκτ αποδείχτηκε πραγματική δοκιμασία. Ποτέ πριν δεν είχα φορέσει γραβάτα, παρά μόνο εκείνες με το λάστιχο που οι γονείς μου με έβαζαν να φοράω μικρός σε γάμους. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που φοβόμουν. Ο κόμπος ήταν αποτυχημένος. Αποφάσισα να ξεκινήσω χωρίς γραβάτα, η ώρα κόντευε 9 και δεν ήθελα να αργήσω στην πρώτη συνάθροιση Μαρτύρων του Ιεχωβά που θα παρακολουθούσα στη ζωή μου.

Τι γυρεύω εδώ

Πώς βρέθηκα εδώ; Συχνά, περνώντας έξω από το σταθμό του τρένου του Θησείου, έβλεπα Μάρτυρες του Ιεχωβά μπροστά από σταντς με βιβλία και έντυπα. Τα περισσότερα είχαν εξώφυλλα με χαρούμενα ζευγάρια, ακτίνες ήλιου να περνάνε μέσα από σύννεφα, μια θεόρατη πόρτα να ανοίγει σε ένα πράσινο λιβάδι. Μια μέρα σταμάτησα και άνοιξα ένα τεύχος της Σκοπιάς. Μέσα είχε οδηγίες πώς να προστατευτείς από τις επιδημίες, μια βιογραφία του Εράσμου και ένα δισέλιδο άρθρο για το ψάρι κλόουν που είναι αυτό στην ταινία «Νέμο» οπότε άρχισα να το διαβάζω. Ένας νεαρός με πλησίασε πολύ ευγενικά. «Κρατήστε ένα φυλλάδιο αν θέλετε». Το πήρα. Κι άλλα shutterstock σύννεφα στο εξώφυλλο. «Επισκεφτείτε και το σάιτ μας αν θέλετε».

Μπορεί και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη