Ζώντας τέσσερις μήνες ως υποψήφιος Μάρτυρας του Ιεχωβά

Συναθροίσεις, ψαλμοί, προσευχές, τηλεοπτικές εκπομπές κατήχησης, στρατιωτική πειθαρχία, τάμπλετ και καθόλου sexting.
Χρόνος ανάγνωσης: 
25
'

«Πώς να δέσεις μία γραβάτα» πληκτρολόγησα στο YouTube και κλίκαρα το πρώτο βίντεο. Το πρότζεκτ αποδείχτηκε πραγματική δοκιμασία. Ποτέ πριν δεν είχα φορέσει γραβάτα, παρά μόνο εκείνες με το λάστιχο που οι γονείς μου με έβαζαν να φοράω μικρός σε γάμους. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που φοβόμουν. Ο κόμπος ήταν αποτυχημένος. Αποφάσισα να ξεκινήσω χωρίς γραβάτα, η ώρα κόντευε 9 και δεν ήθελα να αργήσω στην πρώτη συνάθροιση Μαρτύρων του Ιεχωβά που θα παρακολουθούσα στη ζωή μου.

Τι γυρεύω εδώ

Πώς βρέθηκα εδώ; Συχνά, περνώντας έξω από το σταθμό του τρένου του Θησείου, έβλεπα Μάρτυρες του Ιεχωβά μπροστά από σταντς με βιβλία και έντυπα. Τα περισσότερα είχαν εξώφυλλα με χαρούμενα ζευγάρια, ακτίνες ήλιου να περνάνε μέσα από σύννεφα, μια θεόρατη πόρτα να ανοίγει σε ένα πράσινο λιβάδι. Μια μέρα σταμάτησα και άνοιξα ένα τεύχος της Σκοπιάς. Μέσα είχε οδηγίες πώς να προστατευτείς από τις επιδημίες, μια βιογραφία του Εράσμου και ένα δισέλιδο άρθρο για το ψάρι κλόουν που είναι αυτό στην ταινία «Νέμο» οπότε άρχισα να το διαβάζω. Ένας νεαρός με πλησίασε πολύ ευγενικά. «Κρατήστε ένα φυλλάδιο αν θέλετε». Το πήρα. Κι άλλα shutterstock σύννεφα στο εξώφυλλο. «Επισκεφτείτε και το σάιτ μας αν θέλετε».

Μπορεί και να το ξέχναγα, αν μια φίλη δεν μου έδειχνε εκείνη τη μέρα για ένα φάκελο που βρήκε κάτω από την πόρτα της: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα που απασχολούν τους ανθρόπους π.χ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΑ. υγείας κ.α. υπάρχει βέβεα ελπίδα στην Αγία γραφή ότι όλα αυτά σύντομα θα αλλάξουν».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.