Τα φαντάσματα του Ασπροπύργου

Το νέο ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη δίνει βήμα στα αδέσποτα του Ασπροπύργου, ένα πραγματικό no man’s land. Στην αλληγορική ταινία δεν μπορεί να μην ταυτιστεί κανείς με τα αδέσποτα, τα οποία μέσα σε μια χαοτική κατάσταση περιμένουν από κάπου βοήθεια...
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'

Χρειάστηκε μία πολύωρη διάσωση στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ασπρόπυργου για να βγει ο Μένιος από την κρυψώνα του, με τους εθελοντές να σέρνονται κάτω από ασήκωτα κοντέινερ προκειμένου να τον βοηθήσουν. Γύρω από το λαιμό του είχε ένα σχοινί, του το είχαν περάσει μάλλον όταν ήταν κουτάβι και τώρα είχε μπει βαθιά μες το δέρμα του.

«Σήμερα ο Μένιος, ο sir Menios, ζει στην Αγγλία ευτυχισμένος» ακούμε την Ακριβή Τσούτσου, μέλος της φιλοζωικής οργάνωσης «Tα φαντάσματα του Ασπροπύργου» να αφηγείται στο ντοκιμαντέρ Greek Animal Rescue που εντάσσεται στη σειρά των εκπομπών «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη που προβάλλεται από την ΕΡΤ, μια ωδή σε όσους συνηθίζουμε να αποκαλούμε «αντιήρωες», τους άγνωστους ανθρώπους αυτής της χώρας που βρίσκουν το θάρρος να απαντήσουν με τον δικό τους τρόπο στην κρίση.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.