Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
f1.jpg
Στις Βερσαλίες με φόρεμα Balenciaga, φωτογραφημένη από τον Frances McLaughlin-Gill για τη Vogue, Νοέμβριος 1952.

Φιόνα φον Τίσεν: It girl των ’50ς

Όλοι την ξέρουν ως τελευταίο έρωτα του Αλέξανδρου Ωνάση. Όμως πριν από αυτό, η Φιόνα Κάμπελ-Γουόλτερ υπήρξε ένα από τα πρώτα σούπερ μόντελ. H καριέρα της ζωντανεύει στην επίδειξη του Βασίλη Ζούλια με μια συλλογή που φέρει το όνομά της.
Στις Βερσαλίες με φόρεμα Balenciaga, φωτογραφημένη από τον Frances McLaughlin-Gill για τη Vogue, Νοέμβριος 1952.

Το περασμένο καλοκαίρι, στο τραπέζι ενός γάμου σε ελληνικό νησί, μια ψηλή και φίνα ηλικιωμένη κυρία συζητάει αρκετή ώρα με έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους της ελληνικής μόδας. Τόση ώρα ώστε όλοι να υποθέσουν ότι η συζήτηση περιλαμβάνει name dropping της ιστορίας των περιοδικών, γερές δόσεις νοσταλγίας glamour των ’50ς ή ίσως αναφορές στο πιο διάσημο και καταραμένο επίθετο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Απεναντίας. Η Βαρόνη Φον Τίσεν και ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας έχουν πιάσει μια κουβέντα για πολύ πιο πνευματικά θέματα. «Την είχα δίπλα μου, έναν ζωντανό μύθο, ένα από τα πιο λαμπερά μοντέλα μιας εποχής που λατρεύω, κι όμως δεν την ρώτησα τίποτα για όλα αυτά», μου εξηγεί στο ατελιέ του. Ολόγυρα μας, στο πάτωμα, είναι ντουζίνες από στολισμένα γοβάκια σε όλα τα χρώματα ενώ στις κρεμάστρες στέκονται τα κοκτέιλ φορέματα της τελευταίας του συλλογής. Το όνομά της είναι «Fiona».

Image
img_20161014_122434.jpg
Image
img_20161014_120746.jpg
Image
img_20161014_122448.jpg

Η Βαρόνη Φον Τίσεν βέβαια είναι γνώριμη φιγούρα στους δρόμους της Αθήνας (πάντα σταματάει να δει τις φίλες της στο Κολωνάκι καθ’ οδόν για το εξοχικό της στη Μύκονο). Εκείνο που δεν είναι γνωστό σε πολλούς, που ενδιαφέρονται συνήθως για την πολύκροτη σχέση της με τον Αλέξανδρο Ωνάση, είναι τα χρόνια τα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη