Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cover-cult2.jpg
Παιδιά του Θεού προσεύχονται, 1971.

Τα παιδιά του Θεού

Η αίρεση που επέτρεπε την πορνεία, την παιδεραστία, τον βιασμό και την αιμομιξία και στο όνομα του Ιησού έκανε τη ζωή των παιδιών κόλαση, υπάρχει ακόμα. Η οικογένεια Φίνιξ είναι τα διασημότερα μέλη της.
Παιδιά του Θεού προσεύχονται, 1971.

Ο Ρίβερ Φίνιξ είχε σοκάρει τους πάντες, όταν σε συνέντευξή του δήλωσε πως «έκανε έρωτα» πρώτη φορά όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών. «Θα ήθελα να είχα περιμένει περισσότερο, έχω μπλοκάρει την ανάμνηση», ομολόγησε, συμπληρώνοντας ότι απείχε τελείως από το σεξ από τα δέκα μέχρι τα δεκατέσσερά του. Για τον υπόλοιπο κόσμο ήταν ανήκουστο, όμως για τα μέλη της αίρεσης Παιδιά του Θεού στην οποία ανήκε η οικογένεια Φίνιξ, ήταν κάτι φυσιολογικό.

Image
river-phoenix-1.jpg
Η οικογένεια Φίνιξ. Ο Ρίβερ και ο Χοακίν (πρώτος και τέταρτος από αριστερά) με τις τρεις αδελφές τους και τους γονείς τους. Έμειναν στη σέχτα από το 1973 έως το 1978.

Σήμερα, η σύγχρονη εκδοχή της αίρεσης απαγορεύει τη σεξουαλική δραστηριότητα με ανηλίκους, όμως για πολλά χρόνια, όσο ακόμα ο ιδρυτής της σέχτας Ντέιβιντ Μπεργκ βρισκόταν εν ζωή, το σεξ των πιστών υπάκουε στους κανόνες που όριζε εκείνος.

Μικρά αρνάκια

Όταν ξεκίνησαν όλα, η ιστορία φαινόταν πολύ πιο αθώα. Ήταν η εποχή των παιδιών των λουλουδιών και η ομάδα «Έφηβοι για τον Χριστό» που είχε ιδρύσει ο Μπεργκ δεν διέφερε πολύ από άλλες παρόμοιες που υπήρχαν εκείνες τις ημέρες. Φορούσαν καφτάνια, έπαιζαν κιθάρα στις παραλίες, μιλούσαν για αγάπη και ελευθερία και θεωρούνταν Άνθρωποι του Ιησού, του κινήματος που συγκέντρωνε γενικά και αόριστα πιστούς διαφόρων πεποιθήσεων με κοινό ιδεολογικό άξονα την απλότητα και τις καλές πράξεις.

Ο Ντέιβιντ Μπεργκ ήταν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη