Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
metal_anoigma.jpg

Η μέθοδος BodyART

Θυμάστε όταν η Μαντόνα έπεσε στην σκηνή στα Brit Awards; Η ποπ σταρ απέδωσε την ταχεία της ανάρρωση στη νέα μέθοδο άσκησης που βασίζεται στις αρχές του γιν και του γιανγκ και συνδυάζει στοιχεία από τη γιόγκα, το Πιλάτες, το χορό και το τάι τσι.

Ο Robert Steinbacher κατάγεται από την Ιρλανδία και την Βραζιλία, γεννήθηκε στην Γερμανία, μεγάλωσε στην Ελβετία και έζησε για χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με αυτό το πολυπολιτισμικό υπόβαθρο δεν είναι ίσως τυχαίο ότι ως γυμναστής και χορευτής ακολούθησε τη πολυσυλλεκτική κατεύθυνση. Εκτέθηκε σε πολλές διαφορετικές μεθόδους εκγύμνασης και θεραπείας του σώματος και από όλη του αυτή την εμπειρία εφηύρε, πριν περίπου δύο δεκαετίες, μία μέθοδο που αν και έχει στοιχεία από τις ασιατικές πολεμικές τέχνες, τη γιόγκα και τον χορό, δεν είναι τίποτα από όλα αυτά, έχει τη δική της προσωπικότητα. Στόχος της είναι η ενδυνάμωση, η επίτευξη της ισορροπίας της ελαστικότητας, της ροής, της συγχρονικότητας της κίνησης, του ελέγχου και βαθιά, συνολική εκγύμναση όλου του οργανισμού.

Το σύστημα BodyART εξελίχθηκε με τα χρόνια και αποτελεί μία ολιστική προσέγγιση εκγύμνασης που αντιμετωπίζει τον ανθρώπινο οργανισμό ως μία ολότητα φυσική, πνευματική και ψυχική. Συνδυάζει την λειτουργική προπόνηση (ασκήσεις που χτίζουν την δύναμη εκείνη απαραίτητη για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας) με την θεραπευτική προσέγγιση.

Image
metal_ba_press_metalryan.jpg

Αυτήν την στιγμή το BodyART είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις ΗΠΑ όπο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη