Οι 48 εξαγγελίες-στόχοι και οι παραλείψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

​Οι στόχοι που έθεσε ο πρωθυπουργός και αυτά που παρέλειψε στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του στη Βουλή.
Χρόνος ανάγνωσης: 
10
'
Ανάγνωση και συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβερνήσεως το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 [EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ]

Σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, ολοκληρώνεται η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τους στόχους της κυβέρνησής του κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή το περασμένο Σαββατοκύριακο. Με σύνθημα την αναγέννηση της μεσαίας τάξης και την παραγωγή πλούτου είπε ότι «αυτά δεν θα έρθουν από μόνα τους» και «δεν θα τα φέρει κανένας πολιτικός μεσσίας», εκφράζοντας την προσωπική του φιλοδοξία ο ίδιος να λειτουργήσει «ως καταλύτης, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, γιατί μόνο έτσι και μόνο τότε θα απελευθερωθούμε πραγματικά από τα μνημόνια, αντιμετωπίζοντας τις αληθινές αιτίες της κρίσης, όχι μόνο την κορυφή του παγόβουνου, με τολμηρές κεντρικές επιλογές, αλλά και με μικρές καθημερινές επαναστάσεις που πρέπει να τις κάνει ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα και θα τις κάνει με αγάπη για την πατρίδα».

Το inside story μέτρησε 48 εξαγγελίες με μικρούς, μεγαλύτερους, φιλόδοξους άμεσους και μελλοντικούς στόχους.

Οργάνωση κράτους

1. Καθιέρωση θέσης υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα σε κάθε υπουργείο, ο οποίος θα είναι δημόσιος υπάλληλος. Θα επιλέγεται από το ΑΣΕΠ και θα επιβλέπει τις δαπάνες και το προσωπικό του κάθε υπουργείου.

2. Αποκομματικοποίηση του κράτους με την επιστροφή του δικαιώματος υπογραφής στους διευθυντές (τους οποίους χαρακτήρισε «άξιους δημοσίους υπαλλήλους»).

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.