Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
stone.jpg
[Μichelle Burgess/World Stone Skimming Championships]

Air Sex και άλλα 99 τρελά αθλήματα του πλανήτη

Ποιανού η πέτρα θα κάνει μεγαλύτερο γκελ στο νερό; Ποιος θα τερματίσει πρώτος με την μπανιέρα του; Ποιος είναι πιο χοντρός, ποιο μωρό θα κλάψει πρώτο, ποιανού τα μαλλιά θα κοκαλώσουν πιο δημιουργικά στο κρύο; Αυτά είναι τα 100 πιο περίεργα αθλήματα και έθιμα στον κόσμο.
[Μichelle Burgess/World Stone Skimming Championships]

Αν εξαιρέσουμε τα έθιμα που κανείς δεν καταλαβαίνει πέρα από τον ίδιο τον λαό που τα τηρεί (π.χ. το ελληνικό έθιμο του Ρουκετοπόλεμου θέλει δύο εκκλησίες να προσπαθούν να γκρεμίσει η μία το καμπαναριό της άλλης), στη διάρκεια συζητήσεων, συνήθως σε κάποιο μπαρ, προέκυψαν κάποια πρωτότυπα αθλήματα. 

Μπορεί να ξεκίνησαν σαν αστείο, αλλά πλέον έχουν γίνει σημαντικό τουριστικό έσοδο καθώς είναι πολλοί εκείνοι που αναζητούν το διαφορετικό (όσο πιο διαφορετικό γίνεται) ή έχουν καημό να αναδειχθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές σε κάποιο, οποιοδήποτε, άθλημα.

Stone Skimming

Νήσος Ίσντεϊλ, Σκωτία, 7 Σεπτεμβρίου 2024

Αντίθετα με ό,τι επικρατούσε στην Κινέττα στα ’70s, όταν βασιλιάς του καλοκαιριού ήταν εκείνος του οποίου η πετρούλα έκανε τα περισσότερα γκελ πάνω στο νερό («ψαράκι» το λέγαμε), στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Stone Skimming στη Νήσο Ίσντεϊλ της Σκωτίας κάθε Σεπτέμβρη, νικητής είναι εκείνος του οποίου η πέτρα θα φτάσει πιο μακριά αφού κάνει τουλάχιστον 3 γκελ. Oι πέτρες πρέπει να μην ξεπερνούν σε διάμετρο τα 7,5 εκατοστά, να είναι φυσικά σχηματισμένες από ντόπιο σχιστόλιθο και να βυθιστούν μέσα σε οριοθετημένο από σημαδούρες διάδρομο. Ένας παρόμοιος αγώνας Stone Skipping διεξάγεται κάθε 4

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη