Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
cedelphi.jpg
[delphiforum.gr]

10 συμπεράσματα από το «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών»

Ξεχωρίσαμε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία από όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο τετραήμερο στον «ομφαλό της γης», όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες ομιλητές και παρατηρητές από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.
[delphiforum.gr]

Το κλίμα που συνάντησαν όσοι έμειναν επί τέσσερις ημέρες στο φετινό, τρίτο «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών» (Delphi Economic Forum), που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα (1-4 Μαρτίου), στις παρυφές του αρχαιολογικού χώρου όπου λειτουργούσε το σημαντικότερο από τα 50 μαντεία της αρχαίας Ελλάδας, ήταν ανάμικτο. Από τη μία πλευρά οι δυσοίωνες προβλέψεις για θέματα όπως το δημογραφικό και οι δυνατότητες της χώρας να βγει ουσιαστικά από την πολυετή κρίση. Από την άλλη πλευρά, οι αισιόδοξοι από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της ακαδημαϊκής κοινότητας που θεωρούν πως υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος. Ούτε ή μία ούτε η άλλη πλευρά μασούσε, όμως, τα λόγια της. Οι ευθείες απαντήσεις, η αμεσότητα και ενίοτε η σκληρή κριτική ήταν κοινά χαρακτηριστικά των περισσότερων συζητήσεων.

Image
in_conversion-_wieser.jpg
Συζήτηση του διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά με τον πρώην πρόεδρο του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ.

Το συνέδριο και τα όσα ειπώθηκαν κυριάρχησαν στα κοινωνικά δίκτυα και ειδικά στο twitter. Εμείς τα παρακολουθήσαμε δια ζώσης και εντοπίσαμε τα δέκα πιο ενδιαφέροντα, κατά τη γνώμη μας, σημεία:

  1. Πρώτο, πως η Ελλάδα έχει πράγματι πανίσχυρη Διασπορά –που ενισχύεται καθημερινά από το κύμα φυγής ικανότατων ανθρώπων λόγω της κρίσης– την οποία προς το παρόν δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει. Η διάθεση της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη