10 συμπεράσματα από το «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών»

Ξεχωρίσαμε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία από όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο τετραήμερο στον «ομφαλό της γης», όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες ομιλητές και παρατηρητές από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
[delphiforum.gr]

Το κλίμα που συνάντησαν όσοι έμειναν επί τέσσερις ημέρες στο φετινό, τρίτο «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών» (Delphi Economic Forum), που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα (1-4 Μαρτίου), στις παρυφές του αρχαιολογικού χώρου όπου λειτουργούσε το σημαντικότερο από τα 50 μαντεία της αρχαίας Ελλάδας, ήταν ανάμικτο. Από τη μία πλευρά οι δυσοίωνες προβλέψεις για θέματα όπως το δημογραφικό και οι δυνατότητες της χώρας να βγει ουσιαστικά από την πολυετή κρίση. Από την άλλη πλευρά, οι αισιόδοξοι από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της ακαδημαϊκής κοινότητας που θεωρούν πως υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος. Ούτε ή μία ούτε η άλλη πλευρά μασούσε, όμως, τα λόγια της. Οι ευθείες απαντήσεις, η αμεσότητα και ενίοτε η σκληρή κριτική ήταν κοινά χαρακτηριστικά των περισσότερων συζητήσεων.

Το συνέδριο και τα όσα ειπώθηκαν κυριάρχησαν στα κοινωνικά δίκτυα και ειδικά στο twitter. Εμείς τα παρακολουθήσαμε δια ζώσης και εντοπίσαμε τα δέκα πιο ενδιαφέροντα, κατά τη γνώμη μας, σημεία:

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.