Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user livitsanos
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
cevia5261618.jpg
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα την αστυνομική βία, 12 Μαρτίου 2021. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Τελικά υπάρχει πρόβλημα αστυνομικής βίας (αλλά δεν θα λυθεί άμεσα)

Τι μας έδειξε η αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης; Ποιο ήταν το μήνυμα που έδωσε ο πρωθυπουργός στην κοινωνία, αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας;
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα την αστυνομική βία, 12 Μαρτίου 2021. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Όπως όλοι περίμεναν, η συζήτηση της ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή το πρωί στην Βουλή, με αφορμή τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, κατέληξε σε μία αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης. Αν και το αντικείμενό της –όπως τουλάχιστον τέθηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης– ήταν η αστυνομική βία, η συζήτηση «άγγιξε» πολύ περισσότερα θέματα: Την αντιμετώπιση της πανδημίας, τις αντοχές της κοινωνίας στα περιοριστικά μέτρα, την σχέση των κομμάτων με την τρομοκρατία, την οικονομία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στο «δια ταύτα» πάντως, δηλαδή το αν υφίσταται θέμα αστυνομικής βίας στη χώρα, αμφότεροι οι πολιτικοί αρχηγοί απάντησαν θετικά. Το ερώτημα είναι αν κάποιος από τους δύο μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις και εγγυήσεις πως η λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας θα είναι εφεξής συμβατή με όσα επιτάσσει το πολίτευμα μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Η συγκομιδή των προτάσεων που κατατέθηκαν κι από τις δύο πλευρές είναι μάλλον πενιχρή. Σίγουρα όχι ικανή να πείσει ότι το πρόβλημα θα μπορέσει να λυθεί άμεσα.

Φυσικό φαινόμενο η αστυνομική βία

Πριν από όλα αξίζει να σταθεί κανείς στις παραδοχές των αρχηγών των δύο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη