Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το εβραϊκό τραπέζι

Καμιά κουζίνα δεν είναι τόσο παγκόσμια όσο η εβραϊκή. Στο βιβλίο The Jewish Table (εκδ. Phaidon) η Λία Κένιγκ συγκεντρώνει 400 παραδοσιακές συνταγές, αλλά και ερμηνείες γνωστών πιάτων από σύγχρονους σεφ.
Χρόνος ανάγνωσης:
21
Κατηγορία:
Tags:
Επιμέλεια:
Image
sufganiyot_.jpg

Σουφγκανιότ

Δεν νοείται Χανουκά χωρίς αυτούς τους λουκουμάδες γεμιστούς με μαρμελάδα.

Υλικά (15 λουκουμάδες): 1 φακελάκι (7 γρ.) ξηρή μαγιά μπύρας, 50 γρ. + 1 κ.γ. ζάχαρη, 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + έξτρα για το πασπάλισμα, ½ κ.γ. αλάτι Κοσέρ, 2 κρόκοι αυγών, 75 ml γάλα, ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 30 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, φυτικό λάδι για το τηγάνι, μαρμελάδα φράουλα, ράσμπερι ή βερίκοκο για τη γέμιση, ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα.

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη