Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
Κατηγορία:
Κείμενο:
Φωτογραφίες:
zombiecentral.jpg

Ζόμπι και μανιακοί δολοφόνοι καταλαμβάνουν το κέντρο της Αθήνας

Ματωμένες νύφες και βαμπίρ, σχιζοφρενείς δολοφόνοι και Χάροι με δρεπάνια. Κραυγές πόνου, έκπληκτοι περαστικοί και, κυρίως, αίμα. Πολύ αίμα. Για πέμπτη χρονιά, η Αθήνα παραδόθηκε στους ήρωες δημοφιλών ταινιών τρόμου για το Zombie Walk Athens 2017.

«Παναγιά μου!».

Η κυρία που βγαίνει από το κατάστημα της Ερμού ξαφνιάζεται, της πέφτουν κυριολεκτικά οι τσάντες από τα χέρια. Ο σκελετός που έχει πεταχτεί μπροστά της λύνεται στα γέλια, το ίδιο και η παρέα στην οποίαν επιστρέφει. Μια παρέα αλλοπρόσαλλη, στο κέντρο της Αθήνας: μια νοσοκόμα μέσα στα αίματα, με πολλές ουλές και κατακρεουργημένο λαιμό, ένας Χάρος που προς στιγμήν στερεώνει το δρεπάνι στο λαιμό του, δύο ζόμπι με καταφαγωμένο πρόσωπο και σκισμένα ρούχα –μες τα αίματα κι αυτοί. Η κυρία σηκώνει και πάλι τις τσάντες της, κοιτάζει πρώτα την παρέα που πανηγυρίζει, έπειτα το πλήθος γύρω της, με την ίδια απορία. Ο Χάρος βγάζει μια νεανική φωνή όλο ενθουσιασμό: «Ελάτε ρε, πάμε να τρομάξουμε κανέναν άλλον». Και η παρέα ξεχύνεται πίσω του.

Είναι απόγευμα, το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς, και δεκάδες ζόμπι, μανιακοί δολοφόνοι, μάγισσες και απόκοσμα πλάσματα έχουν δώσει ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος. Αφορμή της συνάντησής τους είναι το Athens Zombie Walk, η ετήσια “βόλτα” κάθε λογής τεράτων και ηρώων ταινιών θρίλερ, που φέτος λαμβάνει χώρα για πέμπτη φορά. Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη σε ταινίες τρόμου της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Αυτό απαντάει ένας άνδρας γύρω στα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη