Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
cover-clash.jpg

Σαν σήμερα, σαράντα χρόνια πριν οι Clash μας κάλεσαν σε εξέγερση

Στις 8 Απριλίου 1977 κυκλοφόρησε το άλμπουμ The Clash: Τhe Clash. Πια το πανκ δεν ήταν μόνο παραμάνες, σκισμένα ρούχα, σβάστικες, προβοκατόρικες δηλώσεις και κακόηχα τραγούδια με στίχους-συνθήματα.

Τρεις βλοσυροί νεαροί που στέκονται τριγυρισμένοι από τούβλινους τοίχους κοιτώντας απειλητικά τον φακό. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία μοιάζει με σκισμένη αφίσα σε ένα χακί φόντο. Κάτω αριστερά με κόκκινα γράμματα γράφει απλά «The Clash». Η Kate Simon τράβηξε τη φωτογραφία το 1976 στο σοκάκι ακριβώς απέναντι από το κτίριο όπου το συγκρότημα έκανε πρόβες, στην Camden High Street. Στο οπισθόφυλλο είχε μία φωτογραφία από τις ταραχές της προηγούμενης χρονιάς στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ. Αυτό το εξώφυλλο ερχόταν σε απόλυτη αντίθεση με τους πολύχρωμους δίσκους της κραταιάς ψυχεδελικής σκηνής στα δισκοπωλεία της Βρετανίας.

Image
album.jpg

The Only Band That Mattered

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, η Βρετανία είναι μια χώρα που μαστίζεται από την ύφεση. Οι Εργατικοί στην κυβέρνηση έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προβλήματα: από την αυξανόμενη ανεργία και την πετρελαϊκή κρίση έως την ταχύτατη εξάπλωση της ακροδεξιάς προπαγάνδας του Εθνικού Μετώπου, που κατηγορεί για την ύφεση τους μετανάστες. Το ροκ εν ρολ, που στην προηγούμενη δεκαετία αποτέλεσε όχημα για ριζοσπαστικές ιδέες, βρίσκεται σε τέλμα. Τα συγκροτήματα έχουν βαλθεί να φτιάξουν μεγαλόπνοα επικά έργα. Τα τραγούδια που παίζει το ραδιόφωνο δεν έχουν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη