Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
cover-lucy.jpg
Parallax Maps, 2017. Έργο του καλλιτέχνη Sylvain Couzinet-Jacques για το Lucy Art Residency 2017.

Τι δουλειά έχει η Τate και η Foam στην Καβάλα;

Τα residencies είναι μια χρηματοδοτική ανάσα σε έναν κόσμο που σφίγγει διαρκώς τη θηλιά στον λαιμό όσων ασχολούνται με τις τέχνες. Tο Lucy Art Residency έγινε ήσυχα και με σε χαμηλούς τόνους για πρώτη φορά το 2017 και συνεχίζεται φέτος δίνοντας την ευκαιρία σε έναν καλλιτέχνη να περάσει ένα δημιουργικό καλοκαίρι.
Parallax Maps, 2017. Έργο του καλλιτέχνη Sylvain Couzinet-Jacques για το Lucy Art Residency 2017.

Καλλιτέχνης, μόνος ή μόνη με έδρα την Ευρώπη ή την ευρύτερη Μεσόγειο φιλοξενείται για δυο εβδομάδες σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Γνωρίζει την τοπική καλλιτεχνική και μη κοινότητα, την πόλη, την κοινωνία. Παίρνει ερεθίσματα, περνάει καλά και έχει μόνο μια βασική υποχρέωση: να δημιουργήσει ένα έργο μετά το πέρας της φιλοξενίας του και πάλι με τα έξοδα πληρωμένα. Αυτές είναι οι προδιαγραφές για το Lucy Art Residency το οποίο πραγματοποιείται στην Καβάλα και όσοι δελεαστήκατε έχει διορία έως τις 7 Φεβρουαρίου για να δηλώσετε συμμετοχή.

Για όσους δεν έχουν ακούσει τον όρο, residency ονομάζεται το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών. Φιλοξενία σε μεγάλες πρωτεύουσες, σε απομακρυσμένες γωνιές της Γης αλλά ακόμα και μέσα σε τραμ στο Τορίνο ή σε αεροδρόμιο στο Μπρισμπέιν. Ένα απαραίτητο βάπτισμα πυρός εάν είσαι ανερχόμενος καλλιτέχνης, ένας ιδανικός τρόπος για να κάνεις γνωριμίες στον χώρο, να καλλιεργήσεις τις καλλιτεχνικές σου επιδιώξεις αλλά και μια χρηματοδοτική ανάσα σε έναν κόσμο που σφίγγει διαρκώς τη θηλιά στον λαιμό όσων ασχολούνται με τις τέχνες.

Image
lucy.jpg
Το Lucy Hotel στην Καβάλα.

Και επειδή δεν όλα στη ζωή κέρδος, γνωριμίες και ανέλιξη, τα residencies («διακοπές για εργασιομανείς» για

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη