Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
2'
ny.jpg

Τα 10 σημεία της επικαιρότητας: 29 Μαΐου - 4 Ιουνίου 2016

Το βίντεο του New Yorker για τον Kalif Browder, η “αόρατη” ρύθμιση για τις offshore εταιρείες, το υπαρξιακό ερώτημα του Twitter. Τι παρακολουθήσαμε στα ΜΜΕ αυτήν την εβδομάδα.
  1. Το βίντεο του New Yorker για τον Kalif Browder, ενός νεαρού Αμερικανού που αυτοκτόνησε στα 22 του και έγινε το σύμβολο της αναγκαιότητας για μεταρρύθμιση του ομοσπονδιακού σωφρονιστικού συστήματος των ΗΠΑ.
  2. H ιστορία διάσωσης του Yamato, ενός επτάχρονου αγοριού από την Ιαπωνία που εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του σε δασική περιοχή και έζησε μόνος του για έξι ημέρες, στην Guardian.
     
  3. H αντιπαράθεση γύρω από την αόρατη ρύθμιση για τις offshore εταιρείες: Μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταθέσει τροπολογία με την οποία θα καθιερωθεί το ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του πολιτικού προσώπου και της συμμετοχής σε εξωχώριες εταιρείες, ασυμβίβαστο που κατήργησε πρόσφατα διάταξη του πολυνομοσχεδίου. Και την άκρως πολωτική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στην οποία πέρασε με 190 ψήφους η τροπολογία σχετικά με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση υπερψήφισαν, με εξαίρεση τη ΝΔ που αποχώρησε και την Ένωση Κεντρώων που ψήφισε “παρών”. Καλά κράτησε η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
     
  4. H δημοσκόπηση της Guardian για το προσεχές δημοψήφ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη