Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
3'
a.jpg
[Max Fleishman]

Τα 10 σημεία της επικαιρότητας: 22 - 28 Μαΐου 2016

Η επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων, η επίσκεψη του Πούτιν στο Άγιο Όρος, η “επίσημη πρώτη” του τάφου του Αριστοτέλη. Τι παρακολουθήσαμε στα ΜΜΕ αυτή την εβδομάδα.
[Max Fleishman]
  1. To κλείσιμο της αξιολόγησης: Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις, το Eurogroup της 24ης Μαΐου έφερε —as it happened την πολυπόθητη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών. Η συμφωνία "ξεμπλόκαρε" την τμηματική εκταμίευση της δόσης των 10,5 δις ευρώ, δεν φαίνεται ωστόσο να είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο θέμα του χρέους, παρά τις απειλές του ΔΝΤ και τις εξαγγελίες της Αθήνας. Όλα αυτά προς πλήρη ικανοποίηση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
     
  2. H εκκένωση της Ειδομένης: Παρά τους φόβους για πιθανές αντιδράσεις των προσφύγων, η επιχείρηση μεταφοράς τους σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη με αξιοσημείωτη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Προβληματισμό προκάλεσε ωστόσο το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα των προσφύγων —περί τις 4.000— εγκατέλειψαν μόνοι τους την Ειδομένη, με τις αστυνομικές αρχές να μην γνωρίζουν το πού βρίσκονται.
     
  3. H απόφαση της κυβέρνησης να θέσει στη "δοκιμασία" των ειδικών εξετάσεων όσους δημοσίους υπαλλήλους εξαπάτησαν το δημόσιο με πλαστούς τίτλους σπουδών. Τι απάντησε η αντιπολίτευση.
     
  4. H επίσκεψη του Πούτιν στην Αθήνα και το Άγιο Όρος: Η ατζέντα της επίσκεψης Πούτιν είχε ως σημείο αναφοράς αφενός την

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη