Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
2'
festival.jpg

Τα 10 σημεία της επικαιρότητας: 15 - 21 Μαΐου 2016

Tο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, τα σενάρια για το χρέος, η κυπελλούχος ΑΕΚ, η τρομακτική πρώτη δημοσκόπηση στην οποία ο Τραμπ προηγείται της Κλίντον. Τι παρακολουθήσαμε στα ΜΜΕ αυτή την εβδομάδα.
  1. Την τελευταία πράξη της διαπραγμάτευσης και τα σενάρια για το χρέος: την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στην ψήφιση σειράς νομοσχεδίων για την εφαρμογή των όσων συμφώνησε στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, όλα δείχνουν πως το Eurogroup της 24ης Μαΐου θα είναι κομβικό για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη συμφωνία για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, που αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ των δανειστών. Τα σενάρια γύρω από την ελάφρυνση του χρέους πρόκειται να συζητηθούν πριν τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας. Στη βουλή βρίσκεται το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων νέες αυξήσεις φόρων και ρυθμίσεις για το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

  2. Τις καταγγελίες κατά του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα το 2012, Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες, ο οποίος φέρεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα. Σχετική ερώτηση για την περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος κατέθεσαν 70 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

  3. Την ανακοίνωση του προγράμματος του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο, παρά τις πρόσφατες περιπέτειες με την άφιξη και την «ακαριαία» παραίτηση του Γιαν Φαμπρ, είναι πλούσιο και πολλά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη