Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
ven.jpg

Τα 10 σημεία της επικαιρότητας: 8 - 14 Μαΐου 2016

Η “πτώση” της Βενεζουέλας, η επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, το νέο logo του Instagram. Τι παρακολουθήσαμε στα ΜΜΕ αυτή την εβδομάδα.

1. Την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης μέσα στο Μάιο. Μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού την 8η Μαΐου και τη σύγκλιση των δύο πλευρών στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, όλα δείχνουν ότι, κυβέρνησης θελούσης και δανειστών επιτρεπόντων, όλα τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα θα έχουν οριστικοποιηθεί έως τη συνεδρίαση του Eurogroup την 24η Μαΐου, ημερομηνία-σταθμός για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Τι περιμένουμε μετά; Φορολογικό νομοσχέδιο, αποκρατικοποιήσεις, τον περιβόητο «κόφτη» δαπανών και την έναρξη των συζητήσεων για την ελάφρυνση του χρέους. Κατηγορηματικά αποκλείονται ωστόσο από τους δανειστές τα σενάρια ονομαστικού κουρέματός του.

2. Το πόθεν έσχες των πολιτικών για το έτος 2013: Το οποίο άργησε δύο χρόνια, για να παραφράσουμε τη Λιλή Ζωγράφου. Πέρα από τον φτωχότερο Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πλουσιότερο Νίκο Μιχαλολιάκο στην κατάταξη των πολιτικών αρχηγών με βάση τα δηλωμένα οικονομικά στοιχεία, την προσοχή τράβηξε το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα η αντιπαράθεση γύρω από το ακίνητο που φέρεται να του ανήκει. Την ώρα που κάποιοι κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό για ψευδή τηλεοπτική δήλωσή το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη