Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
cover-videogaming.jpg

Το χρυσωρυχείο του επαγγελματικού video gaming

Γεμάτα στάδια, εκατομμύρια fans, χρυσά συμβόλαια, χορηγοί που πλειοδοτούν για μια θέση στη φανέλα, αλλά και ντόπινγκ, παράνομα στοιχήματα και παρασκήνιο. Ο πρωταθλητισμός του μέλλοντος λέγεται eSports και κάποιοι Έλληνες συμμετέχουν στους τελικούς των παγκόσμιων πρωταθλημάτων.

Κι όμως, στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχει ένας κλάδος που αναπτύσσεται με διψήφια ποσοστά την τελευταία πενταετία και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να μεγεθύνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Πρόκειται για την αγορά των eSports ή αλλιώς του ανταγωνιστικού gaming. Διευκρινίζουμε: όχι το gaming γενικά –οι κονσόλες, τα PC, τα παιχνίδια, τα αξεσουάρ και τα συμπαρομαρτούντα– μόνο τα Electronic Sports.

Οι τζίροι μπορεί να μην αλλάζουν τους δείκτες της οικονομίας, αλλά είναι ενδεικτικοί. Σύμφωνα με έρευνα της SuperData, τα ετήσια έσοδα από τον ηλεκτρονικό αθλητισμό στη χώρα μας ξεπερνούν τα €750.000. Το 2018 αναμένεται να προσεγγίσουν το 1,5 εκατ. και το ποσό φαντάζει ακόμη πιο δυσθεώρητο, αν υπολογίσουμε ότι αφορά μόνο τους θεατές και όχι τους παίκτες.

Στην ίδια έρευνα υπολογίζεται ότι eSports παρακολουθούν 263.000 θεατές, ενώ το 2018 ο αριθμός αυτός θα έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί. Το 20% εξ αυτών είναι γυναίκες. Σύμφωνα με εμπειρική εκτίμηση δημοσιογράφου που καλύπτει τον χώρο, οι εκτιμήσεις αυτές είναι αρκετά συντηρητικές και αφορούν τους φανατικούς και όχι όσους παρακολουθούν περιστασιακά (π.χ. ένα βίντεο αγώνα στο YouTube), τους οπο΄θους ο ίδιος υπολογίζει σε περίπου 400.000.

Image
lol-2.jpg

Στην

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη