Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
Δεν είναι η Γάζα, αλλά η Συρία. Τα μωρά δεν είναι αιχμάλωτα Ισραηλινάκια. Αυτοί οι paragliders δεν είναι της Χαμάς.
Δεν είναι η Γάζα, αλλά η Συρία. Τα μωρά δεν είναι αιχμάλωτα εβραιόπουλα. Αυτοί οι paragliders δεν είναι της Χαμάς.

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Άνευ προηγουμένου η παραπληροφόρηση

Παραπλανητικά βίντεο και φωτογραφίες, ψευδείς ειδήσεις, παραποιημένα έγγραφα και φωτογραφίες που αναπαράγονται ακόμη κι από πιστοποιημένους λογαριασμούς στο twitter, προκαλούν σύγχυση γύρω από τα πραγματικά γεγονότα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς.
Δεν είναι η Γάζα, αλλά η Συρία. Τα μωρά δεν είναι αιχμάλωτα εβραιόπουλα. Αυτοί οι paragliders δεν είναι της Χαμάς.

«Κάνω fact checking στο Twitter εδώ και χρόνια και πάντα υπάρχει άφθονη παραπληροφόρηση όταν είναι σε εξέλιξη σημαντικά γεγονότα. Αλλά ο κατακλυσμός από παραπλανητικές αναρτήσεις τις τελευταίες δύο ημέρες, πολλές από τις οποίες ενισχύθηκαν μέσω του Twitter Blue, είναι το κάτι άλλο. Ούτε οι fact checkers ούτε οι “σημειώσεις της κοινότητας” μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτήν την κατάσταση», έγραφε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο twitter ο συντάκτης του BBC Σαγιάν Σαρνταριζαντέ.

Οι «σημειώσεις της κοινότητας», στις οποίες αναφέρεται ο Σαρνταριζαντέ, δίνουν στους χρήστες της πλατφόρμας τη δυνατότητα να προσθέτουν σημειώσεις σε οποιαδήποτε δημοσίευση μπορεί να είναι παραπλανητική. Εάν ένας ικανός αριθμός από χρήστες αξιολογήσουν τις σημειώσεις ως χρήσιμες, τότε εμφανίζονται και δημοσίως, ως σήμανση για τους αναγνώστες. Η ομάδα του twitter / X δεν μπορεί να παρέμβει για να

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη