Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κατηγορία:
Teen on laptop.

Μόλις ανακάλυψα ότι ο έφηβός μου έχει δει πορνό. Τι πρέπει να κάνω;

Αρχικά διατηρήστε την ψυχραιμία σας, το πορνό είναι κάτι συνηθισμένο που έχει κανονικοποιηθεί μεταξύ των νέων. Μετά, εξηγήστε τους τι είναι –και τι δεν είναι– αυτό που βλέπουν στην οθόνη τους.

Σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στις προηγούμενες γενιές, είναι απίθανο να ανακαλύψετε την πρώτη επαφή του εφήβου σας με σεξουαλικό περιεχόμενο για ενήλικες βρίσκοντας ένα τσαλακωμένο περιοδικό Playboy κάτω από το στρώμα του.

Με την εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο και τη χρήση ταμπλετών και κινητών τηλεφώνων, είναι πιο πιθανό η πρώτη του επαφή να προέρχεται από δωρεάν, mainstream διαδικτυακό πορνό. Και μπορεί να είναι μια πολύ σοκαριστική εισαγωγή στο σεξ.

Αλλά είναι κάτι συνηθισμένο και έχει κανονικοποιηθεί μεταξύ των νέων. Η μέση ηλικία που βλέπουν για πρώτη φορά πορνογραφία τα αγόρια είναι τα 13 έτη, ενώ για τα κορίτσια είναι τα 16 έτη.

Εντάξει, το παιδί ή ο έφηβος σας έχει παρακολουθήσει ένα βίντεο πορνό. Πρώτον, μείνετε ψύχραιμοι.

Ξεκινήστε μια συζήτηση για το τι είναι –και τι δεν είναι– το πορνό

Το πόσες λεπτομέρειες θα δώσετε και τι είναι κατάλληλο να γνωρίζουν, εξαρτάται από την ηλικία και το επίπεδο ωριμότητάς τους.

Πολλοί γονείς ενημερώνουν τους εφήβους τους ότι το πορνό δεν είναι πραγματικό – είναι μια φαντασίωση. Αλλά δεν αρκεί να λέτε απλώς «αυτό δεν είναι αληθινό». Πρέπει επίσης να γνωρίζουν ποια είναι η πραγματικότητα.

Εξηγήστε τους ότι το πορνό δεν μοιάζει με το πραγματικό σεξ –

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη