Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
moby.jpg

Moby: Αναμνήσεις από μία άγρια και επικίνδυνη Νέα Υόρκη

Σε μία ογκώδη αυτοβιογραφία, το δισέγγονο του Χέρμαν Μέλβιλ, Ρίτσαρντ Μέλβιλ Χολ, διηγείται τις περιπέτειες του στη Νέα Υόρκη πριν γίνει o διάσημος σε όλον τον κόσμο μουσικός της ελεκτρόνικα Moby.

To 1999 ένας άγνωστος πέρα από την ρέιβ σκηνή μουσικός έγινε διάσημος με τον δίσκο Play όπου ανακάτευε την ελεκτρόνικα με αυθεντικά μπλουζ από παλιές ηχογραφήσεις. Μέσα σε ένα χρόνο είχε πουλήσει δέκα εκατομμύρια αντίτυπα. Ήταν το αποκορύφωμα μίας πορείας που είχε ξεκινήσει δέκα χρόνια πριν, όταν ένας μακρυμάλλης πιτσιρικάς έφτανε από μία πληκτική κωμόπολη το Στράτφορντ του Κονέκτικατ στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Μαζί του είχε μόνο μία χούφτα βινύλια, ένα μεταχειρισμένο αρμόνιο και κάτι κασέτες με κακοηχογραφημένη δική του μουσική.

Από εκεί και πέρα αρχίζει μία αλλόκοτη Οδύσσεια για τον Moby που τις νύχτες παίζει ως Dj στα νεόκοπα κλαμπ της χορευτικής σκηνής και τα πρωινά συνθέτει μουσική σε ένα διαμέρισμα στο Σόχο. Παράλληλα, ψάχνει διαρκώς να βρει δισκογραφική εταιρεία σε μία Νέα Υόρκη που μοιάζει με σκηνικό από το Mad Max όπου οι άστεγοι, πρεζάκια, συμμορίτες, βαποράκια και πόρνες συνωστίζονται στους δρόμους.

Τις περιπέτειες του από το 1989 έως το 1999, από την στιγμή που φτάνει στη Νέα Υόρκη έως λίγο πριν την κυκλοφορία του Play, καταγράφει στο Porcelain-Mία αυτοβιογραφία (εκδ. Ροπή, μετάφραση Αφροδίτη Γεωργαλιού). Και σίγουρα δεν γράφει όπως ο μακρινός πρόγονος του καθώς

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη