Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
3'
untitled-1.jpg

Στο Factory του Stephen Shore

O σημαντικός φωτογράφος ήταν μόλις 17 όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά το στούντιο του Άντι Γουόρχολ. Λίγο αργότερα παράτησε το γυμνάσιο. To Εργοστάσιο έγινε το σχολείο του και η Σχολή Καλών Τεχνών του.

Πολλοί γοητεύονταν από τον Αndy Warhol και το Factory. Για κάποιους, αυτός και αυτό ήταν η σκηνή της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ’60. Το καστ των προσωπικοτήτων που απαθανάτισε ο Stephen Shore στο Factory που έπαιζαν στις ταινίες του Warhol, συνεργάζονταν μαζί του ή απλώς άραζαν στο στούντιο στην East 47th Street, ήταν ετερόκλητο. Ο Gerard Malanga, ο Billy Name, o Ondine, η Brigid Berlin, ο Paul Morrissey και οι Velvet Underground που ανακαλύφθηκαν και προωθήθηκαν από τον Warhol ως μέρος των χάπενινγκ Exploding Plastic Inevitable στο Dom στην περιοχή St. Marks Place: ο John Cale, ο Sterling Morrison, ο Lou Reed, η Maureen Tucker, η Nico, όλοι μετέπειτα θρύλοι.

Το άλλο γκρουπ του Factory, όχι ροκ γκρουπ, προέρχονταν από το Κέμπριτζ και το Χάρβαρντ: η Edie Sedgwick, ο Donald Lyons, ο Danny Fields, ο Gordon Baldwin, η Dorothy Dean, ο Edmund Hennessy, ο Ed Hood, ο Chuck Wein. (Είναι δυνατό, αλλά όχι πιθανό, ότι χρόνια μετά, θα μιλάμε για τρία διαφορετικά Κέμπριτζ του 20ού αιώνα: του Wittgenstein, του Blunt και του Factory). Ήταν εκεί και η Mary (Might) Woronov, η Ultra Violet, η Pat Hartley, η Susan Bottomly/International Velvet, ο Henry Geldzahler, ο Jonas Mekas, ο Sam Green.

Image
stephen-shore.-edie-sedgwick-using-the-only-phone-at-the-factory-nyc-ca.-1965-1967.jpg
H Edie Sedgwick στο μοναδικό τηλέφωνο που είχε το Factory.

Και ο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη