Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cover-.jpg
Jack Pierson, Chris in Captiva, 2012. [ZoumboulakisGalleries.gr]

Η Mαρίνα Καρέλλα, ο Jack Pierson και ο Καβάφης

Μια βαθιά φιλία και ένας μεγάλος ποιητής αποτελούν το έναυσμα για την έκθεση των δύο εικαστικών στην γκαλερί Ζουμπουλάκη.
Jack Pierson, Chris in Captiva, 2012. [ZoumboulakisGalleries.gr]

«For those of us who know, we know...» είναι ο συνθηματικός, εκ πρώτης όψεως, τίτλος της κοινής έκθεσης της Μαρίνας Καρέλλα και του Jack Pierson. Όλα εξηγούνται όταν πληροφορείται κανείς ότι η φράση προκύπτει από ένα ποίημα του Καβάφη, το «Τέμεθος, Αντιοχεύς· 400 μ.X.» και συγκεκριμένα τους στίχους «Εμείς οι μυημένοι οι φίλοι του οι στενοί· εμείς οι μυημένοι γνωρίζουμε για ποιόνα εγράφησαν οι στίχοι». Ωστόσο, η υπαινικτική διάθεση παραμένει και τυλίγει σε μια αχλύ αδιάρρηκτης οικειότητας τους δύο εικαστικούς αν και οι στίχοι χρησιμοποιούνται ως εφαλτήριο για να αποδώσει ο καθένας με τα δικά του μέσα την αινιγματικότητα που αποπνέει το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή. Η Μαρίνα Καρέλλα μέσα από τις υπερμεγέθεις ελαιογραφίες της και τα μικρότερα έργα της, ο δε Jack Pierson μέσα από φωτογραφίες, σχέδια και γλυπτά του.

Όταν τα ετερώνυμα έλκονται

Πώς βρέθηκαν μαζί οι δυο ετερόκλητες, εκ πρώτης όψεως, προσωπικότητες; Από τη μία, η εικαστικός που συνομιλούσε με τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της εποχής της και έζησε μια παραμυθένια ζωή και από την άλλη, ο καλλιτέχνης που ονειρευόταν ότι υπήρχε μια καλύτερη ζωή, μακριά από την αχανή blue-collar Αμερική;

Γνωρίστηκαν από τον κοινό φίλο τους

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη