Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κατηγορία:
Κείμενο:
Στιγμιότυπο από συνεδρία του ιατρείου μνήμης, άνοιας και Παρκινσον με τον νευρολόγο Σωκράτη Παπαγεωργίου από το Αιγινήτειο.
Στιγμιότυπο από συνεδρία του ιατρείου μνήμης, άνοιας και Παρκινσον, με τον νευρολόγο Σωκράτη Παπαγεωργίου από το Αιγινήτειο.

Γιατί υπολειτουργεί η τηλεϊατρική στην Ελλάδα

Σύντομα θα δοθούν για την ανάπτυξη του Πανελλαδικού Δικτύου Τηλεϊατρικής 30 εκατομμύρια ευρώ. Σε τι κατάσταση είναι όμως το υπάρχον δίκτυο; Ψάξαμε να μάθουμε αν τελικά μπορούμε να δούμε γιατρούς από μακριά στη χώρα μας.
Στιγμιότυπο από συνεδρία του ιατρείου μνήμης, άνοιας και Παρκινσον, με τον νευρολόγο Σωκράτη Παπαγεωργίου από το Αιγινήτειο.

Οι περισσότεροι που διαβάζετε αυτό το άρθρο πιθανότατα βρίσκεστε σε κάποια πόλη. Μπορεί να έχετε κοντά σας δημοτικό ιατρείο, νοσοκομείο ή και πολλούς ιδιώτες γιατρούς κάθε ειδικότητας, τους οποίους θα μπορούσατε να επισκεφθείτε αν αποκτήσετε έναν πόνο στο αυτί ή αν δείτε κάτι περίεργο στο δέρμα σας. Αν δεν είχατε όμως κάτι από αυτά κοντά, τι θα κάνατε; Σας φαίνεται μακρινό σενάριο, αλλά το να μην υπάρχουν κοντά πολλές ειδικότητες γιατρών είναι η πραγματικότητα πολλών συμπολιτών μας: αυτών που μένουν στα νησιά. «Τη δεκαετία του '80 είχαμε έναν αγροτικό γιατρό, αγροτικό γιατρό έχουμε και τώρα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στον τομέα της υγείας, την ίδια ανασφάλεια νιώθουμε» μου λέει ένας κάτοικος των Λειψών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επίσκεψη στον γιατρό σημαίνει ένα ολόκληρο ταξίδι (αν δεν υπάρχει απαγορευτικό λόγω καιρού), άρα μεγάλο κόστος μετακίνησης, ακόμη και διανυκτέρευσης σε άλλο νησί ή πόλη αν χρειαστεί. Από την άλλη, μπορεί ένας ασθενής να αγνοήσει μια μικρή ενόχληση που έχει, μέχρι να καταφέρει να κάνει αυτό το ταξίδι ή μέχρι να έρθει κάποια από τις εθελοντικές ομάδες με εξειδικευμένους γιατρούς που θα τον εξετάσει. Όποια λύση και αν βρίσκουν από μόνοι τους οι νησιώτες, το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη