Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
14'
Κείμενο:
th.jpg

Ποιος είναι ο φιλόδοξος εκδότης Θεοχάρης Φιλιππόπουλος;

Μια μέχρι πρότινος υγιής εκδοτική επιχείρηση κατέβασε ξαφνικά ρολά πριν λίγες ώρες. Η Alpha Editions, που ουσιαστικά διαδέχθηκε τις εκδόσεις Λυμπέρη, οδηγήθηκε στο αιφνιδιαστικό ναυάγιο μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο μιας δικαστικής απόφασης. Ο “καπετάνιος” που πήρε την απόφαση δεν είναι άλλος από τον εκδότη Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, που είχε πρόσφατα ακουστεί λόγω της ανάμειξής του στις προσπάθειες διάσωσης του Mega.

Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος έγινε γνωστός στον εκδοτικό κλάδο ως ο ισχυρός άνδρας των Αττικών Εκδόσεων, της μεγαλύτερης πλέον εταιρείας περιοδικών στη χώρα. Είναι άλλωστε η μοναδική από την πάλαι ποτέ κραταιά τριάδα του lifestyle τύπου που συνεχίζει να λειτουργεί, παρά τα αδυσώπητα χτυπήματα που επιφύλαξε η οικονομική κρίση στον συγκεκριμένο κλάδο. Οι άλλες δύο ήταν η ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου και οι Εκδόσεις Λυμπέρη του Αντώνη Λυμπέρη. Αμφότεροι επέλεξαν την οδό της χρεοκοπίας, αφήνοντας δυσθεώρητα χρέη σε εργαζομένους, συνεργάτες, προμηθευτές και δημόσιο, και οι glossy αυτοκρατορίες τους διαλύθηκαν στα εξ ων συνετέθησαν. Τμήματά τους επιχείρησε να διασώσει ο Φιλιππόπουλος, με αμιγώς επιχειρηματικά κριτήρια. Διαβλέποντας μάλιστα τις δυνατότητες των περιοδικών του πρώην μεγάλου ανταγωνιστή του, Αντώνη Λυμπέρη, προχώρησε σε ένα τολμηρό εγχείρημα.

Οι λεπτομέρειες του deal δεν έγιναν για προφανείς λόγους γνωστές, αλλά λίγους μήνες μετά το κλείσιμο των Εκδόσεων Λυμπέρη (το καλοκαίρι του 2012), αρκετοί από τους τίτλους μεταβιβάστηκαν αρχικά σε κυπριακές εταιρείες και τον Νοέμβριο του 2012 στη νεότευκτη Alpha Editions. Μεταξύ των τίτλων που μεταβιβάστηκαν ήταν τα Τηλεκοντρόλ, 7 Μέρες TV

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη