Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
cerelotius.jpg
Αν και Γερμανός, ο Κλάας Ρελότιους κερδίζει την πρώτη θέση στο αφιέρωμά μας, λόγω του μεγέθους της απάτης που επανειλημμένα τέλεσε ως ρεπόρτερ του Der Spiegel.

Οι ψεύτικες ειδήσεις της χρονιάς που φεύγει

Πριν αποχαιρετήσουμε το 2018, θυμόμαστε την τιμητική που είχε το «Μακεδονικό», τους θανάτους που (ευτυχώς) δεν συνέβησαν ποτέ, τα fake news των δελτίων ειδήσεων και τον πρώην βουλευτή που αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του.
Αν και Γερμανός, ο Κλάας Ρελότιους κερδίζει την πρώτη θέση στο αφιέρωμά μας, λόγω του μεγέθους της απάτης που επανειλημμένα τέλεσε ως ρεπόρτερ του Der Spiegel.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παράγουμε πολύ περισσότερες ψεύτικες ειδήσεις από όσες μπορούμε να καταναλώσουμε. Βέβαια η φετινή χρονιά –που φτάνοντας στο τέλος επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη στους αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, με την αποκάλυψη της ιστορικής απάτης του Κλάας Ρελότιους– δεν είχε στην Ελλάδα τα τρανταχτά περιστατικά ψευδών ειδήσεων που καταγράψαμε πέρυσι, όταν π.χ. έγινε πιστευτό και διαδόθηκε από μεγάλη μερίδα του Τύπου πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου έψαχνε πράγματι ληστές τραπεζών για το Κόμμα της, όταν τα δελτία ειδήσεων του Alpha και του E έπαιζαν απόσπασμα από την γνωστή κωμωδία The Interview ως «συμβαίνει τώρα» στη Βόρεια Κορέα, ή όταν ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έβλεπε τον εαυτό του κρεμασμένο στα μανταλάκια λόγω της δήθεν συμμετοχής του «ΣΕ ΟΡΓΙΑ με κόκες», παρότι στην ουσία επρόκειτο απλώς για ρόλο σε σειρά της Netflix που υποδυόταν ο ηθοποιός.

Ωστόσο, άλλοτε αθέλητα και άλλοτε ηθελημένα, οι ψεύτικες ειδήσεις είχαν και φέτος την τιμητική τους στα ελληνικά ΜΜΕ. Για ακόμη μια φορά, κάποιες έβλαψαν απλώς τον εγκέφαλο όσων τις πίστεψαν, ενώ άλλες την ίδια την δημοκρατία. Αποτελούν όμως σίγουρα μια πολύ καλή απόδειξη ότι χρειάζεται πλέον να προσέχουμε

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη