Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
cestats.jpg
[lynda.com]

Τι μας αποκαλύπτει η Eurostat για την Ελλάδα και τη σχέση της με την Ευρώπη;

Κάνουμε ένα μακροβούτι στον ωκεανό των big data της ευρωπαϊκής στατιστικής αρχής και ψαρεύουμε «λαυράκια», που είτε διαψεύδουν δημοφιλείς –αστικούς και εθνικούς– μύθους, είτε επιβεβαιώνουν καλά εμπεδωμένες αλήθειες. Ακόμη και αλήθειες που δεν μας βολεύουν ιδιαίτερα.
[lynda.com]

Αφού προσπεράσουμε τον αφορισμό που υποδεικνύει ότι η στατιστική είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα, αντλούμε ενδιαφέροντα και αναπάντεχα συμπεράσματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, από την ετήσια έκθεση και την εκτεταμένη βάση δεδομένων της ευρωπαϊκής αρχής Eurostat.

Δεν έχεις χρόνο; Πάτα εδώ!

Πρώτοι με τη βούλα είναι οι Έλληνες στον αριθμό των γιατρών ανά κάτοικο, ενώ αντίθετα έχουμε πολύ λιγότερους νοσηλευτές από τον μέσο όρο της ΕΕ, και ελάχιστες νοσοκομειακές κλίνες. Οι κάτοικοι του Ιονίου και του Ν. Αιγαίου εργάζονται τις περισσότερες ώρες από όλους τους Ευρωπαίους –κι αυτό χωρίς να υπολογίζεται η μαύρη εργασία, στην οποία θα βγαίναμε σίγουρα πρώτοι. Η εργατικότητα των Ελλήνων όμως δεν φέρνει αποτέλεσμα, καθώς από τις 20 περιφέρειες με τη μεγαλύτερη ανεργία οι 10 είναι ελληνικές. Πρωτιά έχουμε και στους μακροχρόνια ανέργους, στον ρυθμό αύξησης της ανεργίας (που μόνο τελευταία υποχωρεί) και στην αυτοαπασχόληση, στην οποία μας έστρεψε η κρίση. Και μπορεί να μην έχουμε αφεντικό πάνω από το κεφάλι μας, αλλά παραμένουμε οι πιο δυσαρεστημένοι της Ευρώπης από το εργασιακό μας στάτους. Όσο για τους μετανάστες, όσοι μπαίνουν στη χώρα άλλοι τόσοι βγαίνουν, αν και τα σχετικά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη