Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
med_1.jpg
Alessandro Penso, Kos, 2015.

Alessandro Penso: «Έτσι έζησα εγώ τη φωτογραφία της προσφυγιάς»

Στο πλαίσιο του Medphoto Festival, ο πολυβραβευμένος φωτογράφος μιλά στο inside story για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης και για το πρώτο Μεσογειακό φεστιβάλ φωτογραφίας στο Ρέθυμνο.
Alessandro Penso, Kos, 2015.

Με τον Alessandro Penso γνωριστήκαμε στην Κω το καλοκαίρι του 2015. Ήταν ξημερώματα και μαζί με άλλους δημοσιογράφους και φωτογράφους περιμέναμε την άφιξη κάποιας βάρκας από την απέναντι τουρκική ακτή. Η προσφυγική κρίση είχε πια λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Συναντηθήκαμε ξανά μετά από σχεδόν ένα χρόνο, για να μιλήσουμε για το Medphoto Festival, το πρώτο μεσογειακό φεστιβάλ φωτογραφίας, στο οποίο το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει στιγμιότυπα από την προσφυγική κρίση και άλλα φωτογραφικά θέματα, όπως την κατέγραψαν Έλληνες και ξένοι φωτογράφοι.

Image
hungary_close_border08.jpg
Alessandro Penso, The Balkan Route, 2015

Έχοντας ήδη ακολουθήσει τις προσφυγικές ροές από τη βόρεια Αφρική προς την Ιταλία, ο Penso ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα τέλη του 2011 εν μέσω της οικονομικής κρίσης και των εντάσεων που προκάλεσαν τεκτονικές αλλαγές στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, με κύριες τη ραγδαία άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής. «Καθώς η Ελλάδα ήταν από τότε μία σημαντική πύλη για την είσοδο των προσφύγων στην Ευρώπη, κάλυψα φωτογραφικά τόσο τις διπλές εκλογές του 2012 και τις πολιτικές εξελίξεις, όσο και την κρίση στο προσφυγικό» διηγείται στο inside story. «Ακολούθησα τους πρόσφυγες στην Αθήνα, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και τον Έβρο, την εποχή που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη