Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
italy.jpg
[ANDREAS SOLARO / AFP]

Ημερολόγια καραντίνας: 3 Ιταλίδες διηγούνται

Εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί είναι σε lockdown. Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς άδεια, δεν μπορούν να αποχαιρετίσουν τους δικούς τους καθώς φεύγουν από τη ζωή, αλλά ούτε και αφότου, καθώς οι κηδείες απαγορεύονται. Τι κάνουν; Τραγουδάνε στα μπαλκόνια, δουλεύουν από το σπίτι, ελπίζουν.
[ANDREAS SOLARO / AFP]

Τις προάλλες στη τράπεζα, μίλησα ιταλικά με τη φίλη μου, όλοι έκαναν ενστικτωδώς ένα βήμα πίσω. Η υπάλληλος που κρατούσε το διαβατήριο μου, είπε: «Ντρέπομαι που θα σας ρωτήσω, αλλά ταξιδέψατε πρόσφατα στην Ιταλία;». Την διαβεβαίωσα ότι λείπω μήνες από τη χώρα μου. Άφησε, όπως και οι υπόλοιποι λιγοστοί πελάτες, μια ανάσα ανακούφισης. Ένιωσα για πρώτη φορά στο πετσί μου τι σημαίνει κοινωνικός αποκλεισμός. Ήταν ωστόσο μια φευγαλέα σκέψη, καθώς είναι εντελώς κατανοητό ότι τα γεγονότα στην Ιταλία τρομάζουν, αφού παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί –με καθυστέρηση, βέβαια– η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και η χώρα μου πλέον μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη.

Εχθές η Ιταλία μέτραγε 31.506 κρούσματα και 2.503 νεκρούς (η Κίνα έχει 3.230). Καθένας εκεί έχει να διηγηθεί την ιστορία του και είναι όλες σαν βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα ώστε όλοι οι αναγνώστες να έχουν πρόσβαση στις έρευνες μας για τον κορονοϊό.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Η

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη