2016: η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της ανθρωπότητας

Τυπογραφικό λάθος; Lapsus calami; Προβοκάτσια; Απλώς, μία πιο αποστασιοποιημένη ματιά στην πραγματικότητα· ένα zoom-out από τον ορυμαγδό της επικαιρότητας και ένα ταυτόχρονο zoom-in στα δεδομένα και τα στοιχεία που μας υποχρεώνουν να νιώθουμε τυχεροί που ζούμε στο σήμερα.
Χρόνος ανάγνωσης: 
20
'
Mια ωραία συνάντηση σε Gay Pride στις ΗΠΑ. [Daniel Ochoa De Olza]

Το 2016 ήταν ένα άσχημο από πολλές απόψεις έτος, που ήρθε να προστεθεί σε μια δυσοίωνη ακολουθία άσχημων, ίσως και φρικτών ετών. Πόλεμοι, βομβαρδισμοί, τρομοκρατικές επιθέσεις, βία, βασανισμοί, ξεριζωμός, κλιματική αλλαγή· οι πληγές του Φαραώ χαίνουν ακόμη απ’ άκρη σε άκρη του πλανήτη. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να υποφέρουν, να φυλακίζονται άδικα, να βασανίζονται. Παιδιά συνεχίζουν να πεθαίνουν από την πείνα και τη δίψα, να εξαφανίζονται, να πέφτουν θύματα βιασμού και trafficking.

Το 2016 χιλιάδες άνθρωποι δολοφονήθηκαν, τραυματίστηκαν, τρομοκρατήθηκαν ενώ διασκέδαζαν σε ένα κλαμπ στη Φλόριντα, ενώ έτρωγαν σε ένα εστιατόριο στην Καμπούλ, ενώ κοιμούνταν σε ένα ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου, ενώ έπιναν τσάι στη Βαγδάτη, ενώ μελετούσαν σε ένα Πανεπιστήμιο στη Σάρσαντα, ενώ έκαναν τσεκ-ιν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ ζύγιζαν τις βαλίτσες τους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ έπαιζαν με τα παιδιά τους σε ένα πάρκο στη Λαχόρη, ενώ ψάρευαν στη λίμνη Τσαντ, ενώ γιόρταζαν την ημέρα της Βαστίλης σε μια προμενάντ στη Νίκαια, ενώ εύχονταν σε νεόνυμφους στο Γκαζιαντέπ.

Ενώ ζούσαν σε μια πόλη που πλέον δεν θυμίζει πόλη.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.