Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
iggy_pop_2019_melbourne_1138503399.jpg

9+1 δίσκοι που έχτισαν τον θρύλο του Ίγκι Ποπ

Ο 72άχρονος πια Ίγκι Ποπ δεν έχασε ποτέ τη «δίψα για ζωή». Το Σάββατο 8 Ιουνίου έρχεται στην Πλατεία Νερού για μία συναυλία στα πλαίσια του Release Athens Festival.

Στην ταραχώδη πορεία του που ξεπερνάει τον μισό αιώνα, ο Ίγκι Ποπ απέκτησε φήμη από τις ζωντανές του εμφανίσεις. Από τα πρώτα χρόνια, όταν κυλιόταν πάνω σε σπασμένα γυαλιά σε μία επίδειξη αυτοκαταστροφής, μέχρι τα τελευταία που χτυπιέται σαν μανιακός και αρέσκεται να κατεβάζει το παντελόνι του επί σκηνής. Ωστόσο υπάρχουν και οι δίσκοι που ηχογραφεί από την εποχή των Stooges, τα χρόνια του Βερολίνου με τον Ντέιβιντ Μπάουι, αλλά και η συνεργασία του με τον Γάλλο συγγραφέα Μισέλ Ουελμπέκ. Ανάμεσα σε όλα αυτά τα άλμπουμ υπάρχει μία δεκάδα που ξεχωρίζει.

The Stooges (The Stooges, 1969)

Είναι αμέτρητα τα συγκροτήματα που προσπάθησαν να φτιάξουν το σάουντρακ της Αμερικής του 1968. Μίας χρονιάς όπου τα γκέτο των μαύρων είχαν πάρει φωτιά, η Εθνοφυλακή πυροβολούσε τους φοιτητές που διαμαρτύρονταν για τον Πόλεμο του Βιετνάμ και η ειρηνιστική φιλοσοφία των χίπις άρχιζε να χάνει έδαφος. Το προσπάθησαν οι Doors με το ντεμπούτο τους, αλλά και οι MC5 με το πολιτικοποιημένο ροκ τους. Αλλά την επόμενη χρονιά κάτι τσογλάνια από το Ντιτρόιτ με το όνομα Stooges πυροδότησαν αυτόν τον δυναμίτη και χωρίς πολιτικολογίες ή ποίηση πρόσφεραν με τον ωμό γκαράζ ήχο τους ένα σάουντρακ για τις άγριες μέρες. Τα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη