Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cepaster5046429.jpg
[Σωτήρης Δημητρόπουλος/Eurokinissi]

Οι εργαστηριακοί έλεγχοι, η ιχνηλάτηση και η διαχείριση των περιστατικών

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να γίνονται οι εξετάσεις για την ανίχνευση του κορονοϊού; Πόσα τεστ έχουν γίνει και τι δείχνει η διεθνής εμπειρία για τη διαγνωστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων; Ποια προσέγγιση έχει υιοθετήσει η χώρα μας για την αντιμετώπιση των ασθενών που προσέρχονται στα νοσοκομεία και αυτών που μένουν σπίτι; Οι τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ.
[Σωτήρης Δημητρόπουλος/Eurokinissi]

Εργαστηριακές εξετάσεις κατά προτεραιότητα για ευπαθείς ομάδες, νοσηλευόμενους με πνευμονία και νοσοκομειακό προσωπικό για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έχει εκτεθεί στον νέο κορονοϊό ή εμφανίζει συμπτώματα, προβλέπουν τα αυστηροποιημένα κριτήρια που υιοθετεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα ώστε όλοι οι αναγνώστες να έχουν πρόσβαση στις έρευνες μας για τον κορονοϊό.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Για ασθενείς χαμηλού κινδύνου που εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία ίωσης, οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες: υποχρεούνται να μην συρρέουν αυτοβούλως στα νοσοκομεία για να κάνουν το τεστ, θέτοντας σε κίνδυνο άλλους αλλά και τον εαυτό τους, και να παραμένουν σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό.

Ακόμη, σύμφωνα με πρόσφατες επίσημες δηλώσεις, αναμένεται να ενεργοποιηθεί μηχανισμός δειγματοληπτικών ελέγχων για την αποτύπωση της εξάπλωσης του COVID-19 στην κοινότητα, ενώ από τις πρώτες μέρες εμφάνισης της επιδημίας γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη