Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
cemikrolimano5210186.jpg
Κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών στο Μικρολίμανο από τον Δήμο Πειραιά, 22/12/2020. [Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Τα αυθαίρετα στον αιγιαλό σώθηκαν ξανά, με αστείες δικαιολογίες

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που πολιτικοί εναντιώνονται στις κατεδαφίσεις, αναλαμβάνοντας να διασώσουν τις παρανομίες στον αιγιαλό. Όμως έναν μόλις χρόνο νωρίτερα, το υπουργείο Περιβάλλοντος διαφήμιζε το πιο εκτεταμένο πρόγραμμα κατεδαφίσεων σε δάση και αιγιαλούς.
Κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών στο Μικρολίμανο από τον Δήμο Πειραιά, 22/12/2020. [Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος 4782/21 για τις δημόσιες συμβάσεις. Το νομοθέτημα ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη δημόσια σφαίρα τον περασμένο Νοέμβριο, όταν δόθηκε για διαβούλευση ως σχέδιο νόμου με 180 άρθρα. Συνέχισε στη Βουλή, με 229 άρθρα και την προσθήκη «...και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη, τις υποδομές και την υγεία» στον τίτλο του. Και κατέληξε να ψηφιστεί με 253 άρθρα.

Ανάμεσα στα 73 άρθρα που έκαναν… το ντεμπούτο τους στη Βουλή, ήταν και μια ξεχωριστή τροπολογία, από αυτές που δικαιολογούσαν το «και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη» στον τίτλο του νόμου: αφορούσε στην αναστολή έως το τέλος Οκτωβρίου 2021 της εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για κάθε είδους παράνομα έργα στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, τη θάλασσα. Την τροπολογία υπογράφει το μισό υπουργικό συμβούλιο: οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης Σπύρος Λιβανός, Επικρατείας

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη