Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
untitled-1.jpg
Aπό τη διαφήμιση του “ασφαλούς” κινητού Solarin της Siril Labs (κοστίζει €13.500).

Ποιος διαβάζει τα μηνύματά σου;

Υπάρχει ασφαλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων; Ποια εφαρμογή χρησιμοποιεί ο Σνόουντεν, ποιο chat μας αφήνει εκτεθειμένους σε κακόβουλους και τι μπορούμε να κάνουμε για να θωρακίσουμε την ασφάλεια των επικοινωνιών μας;
Aπό τη διαφήμιση του “ασφαλούς” κινητού Solarin της Siril Labs (κοστίζει €13.500).

Αν θεωρείτε ότι τα ιδιωτικά μηνύματα που ανταλλάσσετε με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες είναι στ’ αλήθεια ιδιωτικά, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Η εποχή της ψηφιακής αθωότητας έχει προ πολλού παρέλθει. Οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για τις παρακολουθήσεις της online ζωής όλων, επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους μας. Φαίνεται όμως ότι δεν μας υποκίνησαν αρκετά ώστε να λάβουμε τα μέτρα που θα προστατεύσουν την ιδιωτικότητά μας. Τόσο εμάς τους χρήστες, όσο και τις εταιρείες τεχνολογίας, αρκετές εκ των οποίων συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Μην πείτε ότι δεν σας το είπαμε

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, οι υπηρεσίες άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων δεν πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις ασφαλείας, θέτοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα των χρηστών σε κίνδυνο. «Εάν πιστεύετε ότι οι υπηρεσίες άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων είναι ιδιωτικές, θα εκπλαγείτε. Στην πραγματικότητα οι επικοινωνίες μας βρίσκονται συνεχώς υπό απειλή από διαδικτυακούς εγκληματίες και κατασκοπεύονται από τις κρατικές αρχές», δήλωσε ο Σερίφ Ελσάγιεντ-Άλι, επικεφαλής της ομάδας τεχνολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας. 

Η «Κατάταξη Απορρήτου» της οργάνωσης προχώρησε σε αναλυτική

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη