Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
Φωτογραφίες:
cefoot.jpg
[Δημήτρης Μιχαλάκης]

Ποδόσφαιρο για βαθιές τσέπες

Τι χρειάζεται για να παίξει κανείς σε μία ομάδα B’ ή Γ’ Εθνικής; Πολύ ταλέντο και σκληρή δουλειά, είναι η αυθόρμητη απάντηση. Κι όμως, το ποδόσφαιρο απαιτεί και χρηματική “επένδυση”, σε ένα αθλητικό σύστημα που μοιράζει ευκαιρίες ανάλογα και με την οικονομική δυνατότητα των παικτών.
[Δημήτρης Μιχαλάκης]

Πριν από μερικές εβδομάδες δημοσιεύτηκε η είδηση πως ένας νεαρός ποδοσφαιριστής 21 ετών, ονόματι Δημήτρης Καλογεράκος, αφού αποφάσισε να μεταβεί στην Ισπανία χωρίς μάνατζερ και να περιπλανηθεί στις μικρές ποδοσφαιρικές της κατηγορίες, δέχτηκε πρόταση από τη Ράγιο Βαγιεκάνο, ομάδα της A’ εθνικής κατηγορίας.

Μιλώντας μαζί του, αντιληφθήκαμε πως η γενναία για πολλούς απόφασή να φύγουν από τη χώρα και να κυνηγήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό συνδέεται άμεσα με την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική είναι για τους νέους ποδοσφαιριστές που προσπαθούν να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους και να ανταμειφθούν γι’ αυτό.

Οι παίκτες “χορηγοί” ομάδων

«Στην Ελλάδα υπάρχει ένας αρκετά διαφορετικός τρόπος ανάδειξης παικτών σε σχέση με το εξωτερικό», λέει ο κ. Καλογεράκος, ο οποίος μας μίλησε για τα χρόνια που αγωνίστηκε εδώ. Ο τρόπος στον οποίον αναφέρεται, έχει πιο πολύ να κάνει με την τσέπη του πατέρα του αθλητή και λιγότερο με την αξία του εκάστοτε ποδοσφαιριστή.

Image
kalogerakos2.jpg
Ο Δημήτρης Καλογεράκος (δεύτερος από δεξιά πάνω) όταν ήταν ακόμα στην Ελλάδα, με την ομάδα Κ20 του Απόλλωνα Σμύρνης.

Η πρακτική του να πληρώνουν οι ποδοσφαιριστές “αέρα”, προκειμένου να μεταγραφούν σε μία ομάδα, ακολουθείται σε όλες τις κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως μας αποκαλύπτει ο κ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη