Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
14'
deforestation.jpeg
[Ricardo Weibezahn / ICIJ]

Περιβαλλοντικά πιστοποιητικά για «πράσινα» προϊόντα που συνδέονται με την αποψίλωση των δασών και αυταρχικά καθεστώτα

Μια νέα διασυνοριακή έρευνα υπό την καθοδήγηση του ICIJ αποκαλύπτει πώς ορισμένες από τις εταιρείες που χορηγούν πιστοποιητικά βιωσιμότητας σε επιχειρήσεις ξυλείας παραβλέπουν την καταστροφή των δασών και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από κάποιες εξ αυτών.
[Ricardo Weibezahn / ICIJ]

Μεγάλες εταιρείες περιβαλλοντικού ελέγχου αγνοούν ή παραλείπουν να αναγνωρίσουν τις εξόφθαλμες περιβαλλοντικές ζημιές που προκαλούνται από τους υλοτόμους και άλλους πελάτες τους, των οποίων τις πρακτικές πιστοποιούν ως βιώσιμες, υπονομεύοντας ένα περίπλοκο παγκόσμιο σύστημα που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της καταστροφής των δασών και της κλιματικής αλλαγής.

Το πρωτότυπο άρθρο
Διαβάστε το άρθρο της δημοσιογράφου Scilla Alecci στα αγγλικά, όπως δημοσιεύτηκε στο International Consortium of Investigative Journalists, εδώ.

Με ανησυχητική συχνότητα, οι ελεγκτές και οι λεγόμενες εταιρείες πιστοποίησης δίνουν το πράσινο φως σε προϊόντα που συνδέονται με την αποψίλωση των δασών, την υλοτομία σε εμπόλεμες ζώνες και άλλες καταχρήσεις, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων και 39 συνεργαζόμενων μέσων ενημέρωσης. Η πιστοποίηση βοηθά τους πελάτες των εταιρειών να παράγουν και να προωθούν καταστρώματα από τικ για γιοτ, έπιπλα υψηλής ποιότητας και άλλα προϊόντα σε αγορές σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα του International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), Deforestation Inc., έδειξε πώς οι εταιρείες χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα των ελαττωματικών ελέγχων για να

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη